Lewis Hamilton: Ferrari ima najbolji bolid

Lewis Hamilton 2022

Lewis Hamilton: Ferrari ima najbolji bolid

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton smatra da Ferrari ove sezone ima najbolji bolid.

Sebastian Vettel trenutni je lider u poretku vozača sa 25 bodova više od Hamiltona. Ferrari se tokom zime odlično spremio, a Vettel to na najbolji način koristi, dok Mercedes ima problema sa gumama. Također, njihova pogonska jedinica izgleda da je došla do limita, pa ni pouzdanost nije na očekivanom nivou.

“Izgleda da Ferrarijev bolid funkcioniše na svim stazama. Preostalih 14 utrka bit će veoma teške. Čini se da oni imaju najbolji bolid, nešto kao mi prošle godine, kada je “07 funkcionisao na svim stazama”, rekao je Hamilton.

Problematična forma Mercedesa potvrđena je i na posljednjoj utrci za VN Monaka na kojoj je Hamilton osvojio tek šesto mjesto, a njegov timski kolega Valtteri Botas četvrto mjesto. Za razliku od Mercedesa, Ferrari je osvojio prve dvije pozicije.

“Nismo došli nepripremljeni u Monako, stvari jednostavno nisu išle kako treba. Bolid se ponašao mnogo drugačije nego što smo navikli, a to je bilo potpuno neočekivano za mehaničare. Mijenjali su postavke i stanje je postalo još gore. Vratili smo se u onaj nepoznati scenario kada jedan bolid funkcioniše, a moj ne”, rekao je Hamilton.

Kategorije: Formula 1