McLaren i Honda danonoćno razvijaju novi bolid

Mclaren honda nebo

McLaren i Honda danonoćno razvijaju novi bolid

Iza McLaren F1 ekipe najgora je sezona u historiji, a put do povratka na pobjedničke staze sigruno će biti težak i dug. Ipak u McLarenu i Hondi vjeruju u uspijeh te predano rade danonoćno kako bi ubrzali oporavak.

Ron Dennis šef McLaren grupacije nedavno je izjavio da McLarenov tehnološki centar u u Wokingu radi danonoćno, čak i vikendom, s ciljem kako bi spremni stigli u Melbourne, na prvu utrku sezone 2016. Prije njega slično je izjavio i Hondin Yasuhisa Arai direktor hondinog motosport odjela.

Honda će i naredne godine isporučivati pogonske jedinice samo ekipi McLarena, a u toku protekle sezone Red Bull je bio zainteresovan za Hondinu pogonsku jedinicu. Ron Dennis je uložio veto na moguću odluku Honde da isporuči pogonsku jedinicu Red Bullu, a za to je imao ozbiljan razlog.

Helmut Marko motorsportski savjetnik Red Bulla, za Servus TV otkrio da im je Honda ponudila mogućnost isporuke pogonske jedinice, i to po cijeni od 35 miliona eura godišnje.

U medijima se već govori da će McLaren i Honda napraviti značajan iskorak u sezoni 2016. te da su svjesni u čemu su bili problemi u protekloj sezoni. Navodno, na njihovom rješavanju odavno se radi, a šef Red Bulla Christian Horner načuo je neke detalje o budućem Hondinom paketu s čim je bio impresioniran te je zbog toga i bio zainteresovan za saradnju sa Hondom.

Kategorije: Formula 1