McLaren iznenada promijenio ime bolida za 2017.

McLaren iznenada promijenio ime bolida za 2017.

Tim McLaren Honde iznenada je promijenio ime bolida za sezonu 2017. Novi bolid nosit će oznaku MCL32, što će odstupiti od tradicijonalne oznake koju je započeo Ron Dennis 1981.

McLarenovi bolidi od 1981. godine nosili su nazive MP4′ uz dodatak rednoga broja što je označavalo “McLaren Project Four”. Ovu oznaku uveo je Ron Dennis kojie ranije bio šef tima “Project Four Racing”. Prvi bolid koji je nosio tu oznaku bio je MP4/1 koji je ujedno bio prvi bolid sa šasijom od karbonskih vlakana u istroiji F1 koji je dizajnirao John Barnard.

Ron Dennis je otišao sa vodeće pozicije F1 McLaren tima nakon više od 30 godina. U sezonama 2015. i 2016. pod njegovim vodstvom McLaren F1 tim imao je katastrofalne rezultate, te je tim izgubio veliki broj sponzora. Na njegovu poziciju izvršnoga direktora došao je marketinški guru motorsporta Zak Brown koji je inače i veliki navijač tima iz Wokinga.

McLaren je za 2017. pripremio novi vizualni identitet koji bi trebao uključivati i legendarnu narančastu boju koju su nosili McLarenovi F1 i sportski automobili s kraja šezdesetih, a sada su objavili i novu promjenu u označavanju imena novih bolida.

Novi MCL32 McLaren bit će predstavljen 24. februara u Barceloni.

Kategorije: Formula 1