McLaren potvrdio vozačku postavu za 2017.

ron denis, alonso, vanndorne, button 2016

Stoffel Vandoorne i Fernando Alonso u McLarenu 2017.

McLaren je potvrdio vozačku postavu za sezonu 2017. Nju će činiti Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne koji će zamijeniti Jensona Buttona. Zanimljiv detalj je da Britanac ne odlazi u potpunosti iz McLarena već će zauzeti ulogu razvojnog vozača.

Svjetski prvak iz 2009. potpisao je novi dvogodišnji ugovor s timom iz Wokinga i mogao bi se vratiti utrkivanju 2018. godine ako se Fernando Alonso ne potpiše novi ugovor za britanski tim.

Duže vrijeme Button se povezivao sa ekipom Williamsa, a nakon objave da se Felipea Masse povlači u penziju, očekivalo se da će Button otići u Williams. No stvari su potpuno drugačije. Valtteri Bottas vjerojatno će ostati u Williamsu, a timski kolega mogao bi mu biti Sergio Perez, Felipe Nasr, Alex Lynn ili Lance Stroll.

Stoffel Vandoorne ove sezone već je vozio za McLaren, na VN Bahreina te je u svom debiju uspio završiti u bodovima. Za njegov angažman iskazali su i drugi timovi, a šef Mercedesa Totto Wolf također je pohvalio mladog vozača te rekao da će se lično zauzeti da mu pronađe vozačko mjesto u sezoni 2017. Ipak, to neće biti potrebno jer će narednu sezonu voziti za McLaren.

Kategorije: Formula 1