McLaren prirpema Lando Norrisa za Formulu 2

McLaren prirpema Lando Norrisa za Formulu 2

McLaren će svoju buduću F1 zvijezdu pokušati ubaciti u Formulu 2.

Lando Norris, velika McLarenova nada i vodeći vozač evropske serije Formule 3 u augustu ove godine testirao McLarenov aktualni bolid MCL32 na Hungaroringu i oduševio brzinom i konstantnošću.

Obzirom da Fernando Alonso nije dugoročno rješenje za McLaren, britanska ekipa želi što prije pripremiti mladog vozača koji bi trebao preuzeti vozačku poziciju od Alonsa. McLarenov izvršni direktor Zak Brown odbacio je takvu mogućnost i kaže da ga žele ubaciti u Formulu 2.

“Nijedan F1 tim nije nam poslao zahtjev za Norrisom, naš trenutni plan je da ga ubacimo u Formulu 2. Mislim da je definitivno dovoljno brz za Formulu 1, ali morate biti sigurni da ne požurujete stvari i da mu omogućite skupljanje iskustva. On je definitivno naša zvijezda budućnosti i ne mislim da bismo ga u ovom trenutku stavili u drugi F1 tim.”, rekao je Brown.

McLaren će pomoći finansirati Norrisovu F2 sezonu 2018, a iako se još uvijek ne zna za koji bi tim trebao voziti, vjeruje se da je riječ o najjačem timu Prema Racing Team koji je trenutno vodeći u poretku.

Kategorije: Formula 1