McLaren tvrdi da su svi problemi sa testiranja riješeni

Formula 1

McLaren tvrdi da su svi problemi sa testiranja riješeni

McLaren tvrdi da su svi problemi sa pouzdanošću njihovog F1 bolida za 2018. riješeni uoči početka sezone u Australiji.

Problemi sa pouzdanošću McLarenova novog bolida MCL33 obilježili su predsezonska testiranja i po broju krugova svrstali ih na začelje iako je Alonso barem djelomično popravio dojam posljednjega dana kada je postavio treće najbrže vrijeme testiranja.

McLaren je imao problema sa maticom točka, pregrijavanjem karoserije, ispušnim sistemom i baterijama ERS sistema zbog čega je MCL33 nekoliko puta stao na stazi. Sedamn dana prije početka prve utrke sezone britanski tim tvrdi da je riješio probleme sa predsezonskih testiranja.

“Nismo imali pouzdanost kojoj smo se nadali, ali problemi koje smo susreli riješeni su u tvornici. Iza scene se odvijala ogromna količina posla kako bismo bili sigurni da smo sve pregledali u našoj potrazi za izvlačenjem maksimalnih performansi iz našega novoga paketa od prve utrke,” rekao je Eric Boullier.

Iako je Alonso posljednjega dana odvozio 1:17.7, treće najbrže vrijeme testiranja iza dva Ferrarija, Španac kaže da bolid još nije pokazao što može.

“Bolid je pokazao puno potencijala u zimskim testiranjima, a iako znamo da moramo još puno raditi, već smo puno naučili o paketu i kako svi novi elementi rade zajedno. Australija je prvi pravi test i morat ćemo naporno raditi cijeloga vikenda kako bismo spojili zajedno sve sastojke. Niko ne može predvidjeti koliko će neka momčad biti konkurentna na prvoj utrci sezone i to doprinosi uzbuđenju,” rekao je Alonso.

Alonso je na VN Australije slavio jednom, u sezoni 2006. sa Renaultom.

(www.maxf1.net)

Kategorije: Formula 1