Raikkonen bi uskoro mogao dobiti otkaz?

Formula 1

Raikkonen bi uskoro mogao dobiti otkaz?

Nakon posljednje utrke za VN Kine Ferrari je javno istakao nezadovoljstvo vožnjom Kimija Raikkonena, zbog čega bi uskoro mogao dobiti otkaz.

Kritikama koje je dobio Raikkonen pridružio se i sam predsjednik talijanske kompanije, Sergio Marchionne koji je bio prisutan VN Kine. Marchionne je pozvao šefa F1 Ferrari tima Maurizia Arrivabenea da obavi hitan sastanak sa Fincem. S druge strane, Maurizio Arrivabene je naglasio da se Raikkonen dosta žalio na bolid putem timskog radija za vrijeme utrke.

“Raikkonenu je nešto nedostajalo? Da, izgleda da je taj dan imao druge obaveze, bio je zauzet sa nečim drugim ili je bio samo umoran. Vettel je bio agresivniji. Pričat ću sa Arrivabeneom, jer mislim da je vrijeme da sjedne sa Raikkonenom i da mu objasni neke stvari. Možemo li se boriti protiv Mercedesa? Već se borimo,” dodao je Marchionne.

Marchionne je zadovoljan sa napretkom Ferrarija i sa Sebastianom Vettelom koji trenutno vodi u ukupnom poretku, ali nije zadovoljan sa Raikkonenom. U ukupnom poretku, Ferrari je iza Mercedesa za jedan bod, ali Arrivabene očekuje da će rezultati biti još bolji kada se Raikkonen približi Vettelu.

Ako Kimi Raikkonen ne poboljša nastupe s kojim će zadovoljiti vodstvo tima, nije isključeno da bi mogao dobiti otkaz. U tom slučaju otvorit će se slobodno vozačko mjesto, a prvi ko bi ga možda mogao popuniti je Fernando Alonso koji će u McLarenu imati još jednu revijalnu sezonu.

Kategorije: Formula 1