Red Bull Racing propustit će prvo zimsko testiranje?

Red Bull Racing propustit će prvo zimsko testiranje?

Do kraja sezone 2015. ostale su još dvije utrke, a ekipa Red Bull Racinga nije pronašla rješenje za pogonsku jedinicu koju bi koristila u sezoni 2016.

Šef Red Bull Racinga Christian Horner, smatra da je ekipa u teškoj situaciji te da postoji mogućnost da se ne pojave na prvim zimskim testiranjima. Podsjećanja radi, Red Bull je pomalo naivno i brzo raskinuo ugovor sa Renaultom, vjerujući da će im Ferrari ili Mercedes prodati pogonsku jedinicu. Mora se priznati da su oba dobavljača “mudro” šutili do momenta kada je Red Bull raskinuo ugovor, a onda su ih elegantno odbili i doveli ih u gotovo bezizlaznu situaciju.

Renault će od naredne sezone vjerovatno preuzeti ekipu Lotusa tako da im partnerstvo sa Red Bullom nije prioritetan plan, posebno nakon teških riječi koje su došle iz austrijske ekipe. Za Red Bull vrijeme brzo prolazi, a Horner se nada da će se situacija riješiti u narednih mjesec dana.

Prvo testiranje zakazano je za 22. februar 2016. godine u Barceloni, a do tada bi ekipe trebale stići već sa gotovim bolidima.

Kategorije: Formula 1