Red Bull Racing traži novog dobavljača motora

red bull - sebastian vettel -bahrain - 2014-2-886x590

Red Bull Racing traži novog dobavljača motora

Ekipa Red Bull Racinga mogli bi uskoro započeti potragu za novim dobavljačem motora! Ovo je mišljenje bivšeg vlasnika i šefa Minardi F1 tima, Gian Carlo Minardija čiji bivši tim sad nosi naziv Toro Rosso, a koji je također u vlasništvu Red Bulla.

Za ove špekulacije krivi su loši rezultati na predsezonskim testiranjima. Već je poznato da svi timovi koji koriste novi Renaultov V6 turbo motor imaju velike probleme po pitanju hlađenja i pouzdanosti što se direktno odražava i na brzinu bolida.

toro roso -vergine -bahr-2014-14-886x562

Tokom prvog testa u Jerezu Red Bull odvezao najmanji brj krugova, te su mu propala četiri dragocjena testna dana. Iako su se mislilo da će Renault rješiti probleme do testa u Bahrainu, prema prvim rezultatima to se nije dogodilo. Čini se kako je situacija sa Renaultovim motorima puno teža nego što se to mislilo u prvom momentu.

lotus grosejan bahrarin test - 2014 -21-886x590

U prilog ovome govori nastavak problema na testovima u Bahrainu, jer timovi koji koriste Renaultov motor imaju katastrofalan učinak po pitanju brzine i pouzdanosti. Alarm kod ekipa sa Renault motorom odavno je upaljen, a jedino im ostaje nada da će Renault do 14. marta rješiti probleme kada počinje prva ovosezonska utrka za VN Australije.

red bull - adrian newey -montreal-2012-886x590

Kategorije: Formula 1