Rexona novi sponzor Williams F1 tima

Formula 1

Rexona novi sponzor Williams F1 tima

Nakon niza godina u kojim su bilježili loše rezultate, Williams je konačno u sezoni 2014 uspio znatno poboljšati rezultate zahvaljujući odličnom Mercedesovom motoru i vrlo dobroj šasiji. Također, nešto veći budžet omogućio je napredovanje u rezultatima, pa je britanski tim uspio privući i nove sponzore. Tako je Willims u 2014. godini dobio i glavnog naslovnog sponzora, Martini.

Zahvaljujući odličnim rezultatima u sezoni 2014. britanski sklopio je novo partnerstvo, sa bivšim Lotusovim sponzorom Rexona.

“Adrenalin, stres, visoka temperatura i kretanje uzrokuje kod vozača, timova i fanova znojenje. Ovo je ultimativni test za brend kakav smo mi, i budite sigurni da vas Rexona neće ostaviti “na cjedilu”, izjavio je Santiago Iturralde, predstavnik Rexone.

“Oduševljeni smo što smo sklopili partnerstvo sa jednim velikim globalnim brendom. Williams ima dugu istoriju partnerstava sa robnim markama kojima je cilj podignuti svoj globalni nivo, a marketinški alati u Formuli 1 im svakako mogu pomoći u tome. Radujemo se novom partnerstvu”, izjavila je Claire Williams. šef Williams F1 tima.

Kategorije: Formula 1