Vettel zadovoljan

Vettel: Mogao sam još brže!

“U zadnjem letećem krugu bio sam preagresivan na šikani u desetom zavoju. Odlučio sam da ću odustati, da ću doći do cilja i sačuvati bolid. Zadovoljan sam svoji prvim krugom, ali bilo je moguće voziti još brže,” rekao je Sebastian.

“Sve u svemu, kvalifikacije su bile savršene. Ovo staza je izazovna, s puno zavoja i vrlo dugačkim krugom. Naučili smo lekcije iz grešaka koje smo ovdje napravili prošle godine. Danas smo bili hladne glave. Super je što smo obojica u prvom startnom redu i vidjet ćemo što će biti sutra.”

“Bodovi se osvajaju na utrci, ne na kvalifikacijama”

Ovo je jedanaesti Sebastianov pole u 2011. sezoni, ali i još je puno važniji što je na tri koraka do Mansellovog rekorda po broju najboljih startnih pozicija u sezoni. Ali, o tome, kaže, ne razmišlja nego je fokusiran jedino na sutrašnju utrku.

“Mislim da je ovo prilično iznimno. Mansell je 1992. imao nevjerojatnu godinu. Ni nama ne ide loše ove godine, ali bilo bi pogrešno kad bismo počeli razmišljati o tim stvarima. Sutra nas čeka duga utrka. Bodove osvajamo na utrci, a ne na kvalifikacijama.”

Kategorije: Formula 1