Whitmarsh: Button je trebao pobijediti!

Whitmarsh: Button je trebao pobijediti!

McLarenov šef, Martin Whitmarsh smatra da je njihov vozač Jenson Button mogao pobijediti na VN Belgiji i da tim u kvalifikacijama napravio stratešku grešku koja je Buttona koštala bolje pozicije na startu. Startao je kao trinaesti, a završio utrku na trećem mjestu.

“Jenson je vozač dana,” izjavio je Whitmarsh za BBC. “Imao je slabe kvalifikacije i da smo ga uspjeli bolje kvalifikovati, gdje je trebao biti, danas bi bio kandidat za pobjedu.”

“Vozio je fantastično, premda je oštetio prednje krilo i onda pao na devetnaesto mjesto. No, vratio se u utrku i počeo je loviti i skidati vozače poput Fernanda.”

“Podsjećam da je sve to radio na suhoj stazi, jer ima ljudi koji tvrde da on po suhome ne zna voziti. Malo smo razočarani s obzirom na ono što smo mogli ostvariti, ali mislim da trebamo uživati u njegovoj današnjoj vožnji.”

McLaren neće odustati borbe za prvaka

Današnja dvostruka pobjeda Red Bulla samo je učvrstila i onako veliku prednost u generalnom poretku, ali Whitmarsh kaže da McLaren neće odustati sve dok za naslov prvaka ne izgube i teoretske šanse.

“Čestitam Red Bullu, ali do kraja sezone ostalo je još jako puno utrka. Danas su napravili dobar posao i situacija u prvenstvu zbog toga je još teža. No, mi još uvijek možemo osvojiti naslov prvaka i za to ćemo se boriti. Danas smo barem s Jensonom pokazali svoju brzinu, dok je Lewis bio nevjerojatno nesretan.”

“U početku smo imali problema sa zagrijavanjem guma, ali evolucija staze nam je išla na ruku i bili smo vrlo brzi,”

Kategorije: Formula 1