R.I.P. Marco Simoncelli

Marco Simoncelli umro nakon pada na utrci u Maleziji

Talijanski motociklista Marco Simoncelli umro je danas (23.10.2011.) u bolnici nakon stravične nesreće na utrci u Maleziji na stazi Sepang. Nesreća se dogodila u drugom krugu, nakon čega je utrka prekinuta. Neserća se dogodila nakon što je izgubio kontrolu nad svojim motoiklom i uletio u vozačku putanju Colin Edwardsa i Valentina Rossia. Edwards nije ništa moga učiniti te je strahovit sudar bio ne izbježan, dok je Rossi uspio nekako ostati na točkovima i nastaviti voziti. O silini udesa govori da je Marco Simoncelli ostao bez svoje kacige na glavi. Ta činjenica bi trebala dobro zabrinuti ljude iz MotoGP-a kao i njenog proizvođača, ma o kakvoj silini udesa se govorilo.

Simoncelli u MotoGP prvenstvu natjecao se dvije sezone. Prije toga bio je 2008. godine svjetski prvak u Klasi 250. Mnogi su ga vidjeli kao jednog od glavnih konkurenata u borbi za titutlu u idućoj sezoni.

U ovoj sezoni držao je šesto mjesto bodovnog poretka. U 16 utrka osvojio je dvije pole-pozicije i dva mjesta na podiju, odnosno bio je treći u Brnu i drugi u Australiji. Trebao je voziti i iduću sezonu sa istim timom.

 

Kategorije: Moto GP