Audi A3 MPV

Audi A3 Sedan

Uskoro dolazi Audi A3 MPV

Prema najnovijim izvještajima u Audiju spremaju novi model i to u MPV formi koji će biti baziran na novom A3 modelu. Novi bi automobil mogao dobiti ime V4, a navodno će imati 5 i 7-sjednu konfiguraciju te će koristiti MQB platformu.

Audi je već proizveo konceptnu izvedbu tog modela, no još nije odlučio hoće li biti predstavljen na sajmu automobila u Frankfurtu. Serijska izvedba trebala bi se ipak pojaviti u sljedeće tri godine. MPV verzija A3 najavljivana je još prošlog ljeta kada je Audijev tadašnji šef prodaje i marketinga, Peter Schwarzenbauer, izjavio kako će automobil koristiti izduženu verziju MQB platforme te će u ponudi imati čitav niz motora, uključujući 1.8-litrenu TFSI jedinicu od 180 KS, 2.0-litreni agregat od 222 KS i 2.0-litreni TDI od 141, odnosno 175 KS.

U planu je bila i hibridna verzija opremljena 1.4-litrenim TFSI motorom od 148 KS i elektromotorom od 107 KS, no za sada nema naznaka o njenoj sudbini. Pretpostavljamo da će više informacija biti objavljeno prilikom moguće premijere koncepta u Frankfurtu.

Kategorije: Automobili