BMW Serije 5 facelift 2014.

BMW 5-Series 2014

BMW Serije 5 facelift 2014.

BMW je službeno predstavio osvježeni model Serije 5 čije se limuzinske i karavanske varijante nisu znatno mijenjale u pogledu dizajna. Promjene su minimalne a odnose se različito oblikovani donji prednji usisnik zraka i dodanta stilska linija na stražnjem dijelu. Stražnja svjetla su dobila nešto oštriji oblik, a Gran Turismo model dobio je nešto malo izmijenjeni stražnji kraj koji je omogućio povećanje zapremnine prtljažnika za 60 litara.

Unutrašnjost je pretrpila minimalne promjene u kojoj nalazimo pojedine hromirane detalje te prostranije pretince i držače za čaše. Sve izvedbe u standardnoj opremi dobile su xenon svjetla, a kupci se mogu odlučiti i za adaptivna LED svjetla. Ostale novine uključuju pokazivače smjera ugrađene u retrovizore, nove aluminijumske felge, boje presvlaka i karoserije kao i Luxury Line i Modern Line pakete opreme koji su se pridružili postojećem M Sport paketu.

Najvažnija novost je uvođenje 518d modela kao osnovne dizelske verzije. Pokreće ga 4-cilindrični motoro sa 143 KS i dostupan je za limuzinsku i karavansku izvedbu. Najmoćniji motor u ponudi je V8 je jedinica sad 450 KS, dok je ActiveHybrid 5 model također poboljšan i sada raspolaže Proactive Driving Assistant sistemom.

Kategorije: Automobili