BMW Zagato Roadster Concept

BMW Zagato Roadster Concept

Tek tri mjeseca nakon senzacionalne premijere modela BMW Zagato kupe, BMW i Zagato su ponovo izazvali pažnju na 2012. Pebble Beach Concours d’Elegance događaju.

Kreiran za samo šest nedelja predanog rada vrijednih inženjera dvije kompanije BMW Zagato Roadster koncept predstavlja još jedan majstorski primjer tradicionalne umjetnosti gradnje vozila. Na Pebble Beach događaju, ovaj jedinstveni model je u sjajnom društvu. Svake godine na pomenutom događaju se pojavljuju vrhunski modeli naročito kada je riječ o jedinstvenim vozilima.

Vozilo kreiraju interesantne linije, naročito kada je riječ o dizajnu prednjeg i zadnjeg kraja vozila. Vozilo je specifično po dugom međuosovinskom razmaku, kratkim prepustima i niskim zadnjem krajem vozila. Osnovna koreografija i površine ovog modela su slične onima koje postoje kod BMW Zagato kupe modela, ali su značajne razlike primjetne na zadnjem kraju vozila.

Zadnji kraj je mnogo elegantniji nego kod kupe modela kod kojeg su prisutne nešto oštrije ivice. Vozilo je dobilo 19“ lagane aluminijumske točkove koji su u diskretnoj matiranoj boji što daje posebnu privlačnost ovom modelu kada ga posmatrate sa strane.

Kategorije: Automobili