Toyota Land Cruiser 200 – Facelift 2012.

Toyota Land Cruiser 200 – Facelift 2012.

Toyota je objavila zvanične fotografije redizajniranog terenca Land Cruiser 200. Radi se tek malim dizajnerskim promjenama koje bi trebale osvježiti ovaj model i produžiti mu “vijek trajanja” na tržištu. Iako dizajn nema presudnu ulogu kod odabira ovakvih automobila, vrijedni japanci potrudili su se da njihov model dizajnerski ne zastari.

Redizajnirani Land Cruiser donosi novi prednji branik koji ima oštrije linije, a tu su i nova svjetla za maglu. Promjenjena su i prednja svjetla, u kojima su sada dnevna LED svjetla, a blagi redizajn zahvatio je i maska hladnjaka. Promjene su vidiljive i na stražnjem kraju automobila pa je tako Land Cruiser osvježen novim svjetlosnim sklopom. Takođe profil automobila poboljšan je novim 18 i 20 inčnim felgama.

Kada je riječ o tehničkim detaljima redizajniranog Land Cruiser, tu je novi Multi-Terrain Select sistem koji prilagođava intervenciju ABS sistema ovisno o podlozi na kojoj se vozilo nalazi. Motor je 4.6-litreni V8 sa 318 konjskih snaga i 460 Nm okretnog momenta.

Kada će se naći na evropskom trižištu i sa kojom cijenom nije poznato, obzirom da je Toyota fotografije i informacije objavila na službenoj japanskoj web stranice.

Kategorije: Automobili