Nova Škoda Rapid razvija se za posebna tržišta

Nova Škoda Rapid razvija se za posebna tržišta

Škoda je izbacila dva nova službena crteža budućeg podkompaktnog modela Rapid 2020.

Tek što je počela prodaja modela Scala sa kojim je Škoda penzionisala model Rapid, u javnosti su se pojavili zvanični crteži koji potvrđuju da priča oko Rapid modela nije gotova.

Škoda je tako objavila službene crteže novog Rapid modela koji će se prodavati samo na određenim tržištima. U početku proizvodit će se samo za Rusko tržište, a s vremenom ćemo vidjeti da li će se pojaviti još na nekom od istočnih tržišta.

Sa prednje strane, Škoda Rapid ima prednja svjetla u obliku strelice sa integrisanim DRL-ovima u kristalnom dizajnu. Također možemo primijetiti LED svjetla za maglu i sportski prednji branik, ali vjerovatno proizvodna verzija bit će manje agresivnog izgleda.

Profil novog modela bit će vrlo sličan odlazećem modelu, a zadnjim dijelom dominiraju horizontalna LED svjetla u obliku slova L sa kristalnim motivima koja novi Rapid usklađuju sa najnovijim modelima češke marke.

Još nije poznato da li će budući Rapid biti potpuno novi model zasnovan na MQB platformi ili će koristiti staru PQ25 platformu.

Nova Škoda Rapid bit će predstavljena u Rusiji prije kraja ove godine.

Kategorije: Koncepti