Predstavljen Audi E-Tron Sportback Concept

Predstavljen Audi E-Tron Sportback Concept

Audi je na sajmu automobila u Šangaju zvanično predstavio E-Tron Sportback Concept.

Audijev crossover coupe konceptni model budućnosti u potpunosti pokreće električna energija. Automobil ima nisku liniju krova, upadljiviju prednju masku u single frame izvedbi, Full LED prednja svjetla, bočne kamere koje mjenjaju vanjska ogledala.

Unutrašnjost je minimalistički dizajnirana, što nije ništa neočekivano kada su u pitanju električni konceptni modeli. Instrument tabla je u potpunosti digitalna, a tu je i veliki ekran osetljiv na dodir za infotainment sistem. Putnici imaju na raspolaganju četiri odvojena sjedišta, a za još veći užitak u vožnji tu je panoramski krov.

Dimenzije Audi E-Tron Sportback Concept su: dužina 4,9 metra, širina od 1,98 metra, visina 1,53 metra i međuosovinski razmak 2,9 metra. Za pokretanje automobila zadužen je električni pogonski sklop snage 320 kW/435 KS, a boost režimu raspolaže sa 370 kW/503 KS. On je sposoban da automobil od 0 do do 100 km/h dovede za 4,5 sekunde.

Lithium ion baterija od 95 kWh s jednim punjenjem omogućava automobilu autonomiju do 500 km, po NEDC ciklusu. U Audiju planiraju serijsku proizvodnju ovog automobila koja bi mogla krenuti 2019. godine u u Briselu.

Kategorije: Koncepti