Sony nastavlja razvoj Visio-S EV modela

Sony Vision-S, test 2020.

Sony nastavlja razvoj Visio-S EV modela

Sony Vision-S EV nastavlja svoj razvojni put na javnim cestama čime japanski elektronski div pokazuje svoju ozbiljnost u ulasku na novo, do sada za njega potpuno strano, tržište.

Sony Vision-S prototip limuzine koja je bila jedna od najvećih iznenađenja prošle godine na CES-u (sajam posvećen elektronici i tehnološkim novitetima). Zvaničnici japanske kompanije u julu 2020. godine najavili su da će započeti cestovna ispitivanja prototip verzije krajem godine.

Sony Vision-S, test 2020.

Tako se i dogodilo, pa je Sony potvrdio da je u decembru završio prvo testiranje električnog automobila u stvarnom svijetu, nastavljajući svoj razvoj.

Sony Vision-S donosi vrhunsku tehnologiju, što i ne čudi obzirom iz koje kompanije dolazi. Osim vrhunske tehnologije automobil ima centralni ekran sa jednostavnim okruženjem, što je veoma važnu u svakodnevnom korištenju.

Sony Vision-S, test 2020.

Sony ide ka razvoju nekoliko drugih karakteristika, poput upravljanja gestama, glasovnog asistenta, sistema za zabavu putnika, bežičnih nadogradnji i kamere za nadzor putnika.

Kamere bi se trebale koristi za npr. prepoznavanje stanja putnika, a ako otkrije da spavaju, automobil će automatski prilagoditi klimu tog sjedišta za ugodnije okruženje.

Sony Vision-S, test 2020.

Prema japanskom elektronskom divu čitav sistem konstantno se razvija. U razvoju ovog automobila uključeni su svi svjetski automobilski divovi koji razvijaju i proizvode automobilske dijelove: AIMotive, Bosch, Continental, Elektrobit Automotive, Magna Steyr, Valeo, Vodafone i ZF Group.

Sony Vision-S detaljnije možete upoznati kroz video zapise koje je japanska kompanija objavila o ovom automobilu.

Sony Vision-S, test 2020.

Kategorije: Koncepti