Škoda najavljuje Vision E Coupe Crossover Concept s novim fotografijama

Škoda najavljuje Vision E Coupe Crossover Concept s novim fotografijama

Škoda će na sajmu automobila u Šangaju premijerno predstaviti Vision E Coupe Crossover Concept, a prije same premijere objavila je i zvanične fotografije.

Škoda sa Vision E Coupe Crossover Conceptom najavljuje novi model s kojim će proširiti svoju ponudu. Kao što i samo ime koncepta govori, karoserija je u kupe cross izdanju što nagovještava Škodin ulazak u vrlo popularni automobilski segment.

Konceptni model bit će opremljen aktuelnom tehnologijom koja je trenutno dostupna u auto industriji kao što su Full LED svjetla, sistemom autonomne vožnje, ali i nekim tehnološkim novitetima. Naime, ovaj koncept trebao bi dobiti panoramski krov koji u sebi ima solarne panele koji će proizvoditi električnu energiju za ventilacioni sistem koji će hladiti automobil kada je parkiran na suncu.

Ovim pametnim rješenjem automobil bi se hladio i po najvećim temperaturama te putnicima učinio ugodniji početak putovanja u najtoplijim danima. Unutrašnjost koncepta imat će četiri odvojena sjedišta čija pozicija će se podešavati putem elektro motora.

Automobil će za pokretanje koristiti elektromotor snage 305 KS, a snagu će crpiti iz lithium-ion baterija koje su smještene u pod automobila i osiguravaju autonomiju od 500 km. Podatak na kojoj je platformi Škodin concept nije objavljen, al vrlo je moguće da će koristiti buduću MEB platformu koju razvija Volkswagen isključivo za električne automobile.

Svi detalji o ovom konceptu bit će poznati nakon premijere.

Kategorije: Koncepti