McLaren razvija najbrži “Hyper-GT” automobil ikada

McLaren razvija najbrži “Hyper-GT” automobil ikada

Novi McLaren “Hyper-GT” razvija se na osnovu modela 720S i ima jedno sjedište centralno postavljeno.

Najnoviji član McLaren Ultimate serije razvija se pod nazivom “BP23”, potvrdio je britanski proizvođač automobila. Uz ovu informaciju McLaren je objavio i nekoliko fotografija kako izgleda razvojni model.

Novi model razvija se pod oznakom BP23 i u suštini trebao bi biti nasljednik P1 modela. Cilj britanskog proizvođača je napraviti “najbrži McLaren ikada”. Iz McLarena navode da im neće biti cilj postavljanje najbržeg vremena na stazama poput Nürburgringa.

Novi McLaren trebao bi imati raspored sjedišta 1+2 što bi omogućilo vozaču idealnu poziciju i maksimalan užitak u vožnji. Novi McLaren trebao bi imati flip-up digitalni ekran koji će biti praktično instrument tabla. Umjesto klasičnih vanjskih retrovizora automobil će imati kamere, a kompletna unutrašnjost trebala bi biti u dizajnirana minimalističkoj filozofiji.

Svojim pozicioniranjem u Ultimate seriji, BP23 bit će nasljednik McLaren P1 modela, automobila koji je također koristi hibridni pogon i raspolaže sa nevjerojatnim performansama. Podsjećanja radi, P1 model ima izlaznu snagu od 902 KS i ubrzava do 62 mph za samo 2,8 sekunde.

Model P1 27. septembra proslavio je petu godišnjicu od kako je javno predstavljena studija na salonu automobila u Parizu 2012. godine; a proizvodni model otkriven na sajmu automobila u Ženevi 2013. godine. McLarenov novi automobil bit će dostupan u prodaji već 2019. godine, a ako imate nadu da ćete ga kupiti, već ste zakasnili! Planirani broj jedinica za proizvodnju iznosi 106, a već su sve rasprodate.

Ako bude interesovanje veliko vjerujemo da će McLaren odobriti dodatnu seriju, jer realno, koliko morate biti ludi propustite višemilionsku zaradu na maloj količini automobila?

Kategorije: Koncepti