Audi Sport Quattro Concept 2013.

Audi-Sport_quattro_Concept_2013

Audi Sport Quattro Concept 2013.

Audi je predstavio svoj novi Sport Quattro koncept uoči njegove službene premijere na sajmu automobila u Frankfurtu. Audi Sport Quattro prvi je put lansiran još davne 1984., a ponovno je na scenu stupio predstavljanjem novog koncepta 2010. godine.

Njemački proizvođač sada je revidirao taj koncept i opremio ga velikom, heksagonalnom prednjom rešetkom i redizajniranim stražnjim svjetlima povezanim tankom crvenom trakom. Automobil je dobio nove aluminijumske felge, povećane su dvostruke ispušne cijevi, a oprema uključuje i stražnji spojler te keramičke kočnice. Karoserija u atraktivnoj žutoj boji koja je izrađena od aluminija i plastike pojačane ugljičnim vlaknima.

Putnička kabina nenametljivo je uređena, a kontrolna ploča usmjerena je na vozača te sadrži vrlo malo tastera i prekidača. Na digitalnoj instrumentnoj ploči cetralno je postavljen brojač okretaja uz koji se nalaze karta Le Mansa te brojač prolaznih vremena.

Za pokretanje ovog automobila koristi se 4.0-litreni bi-turbo V8 TFSI motor sa 560 KS i 700 Nm okretnog momenta, a koji je uparen je sa 8-brzinskim tiptronic mjenjačem i elektromotorom od 150 KS i 400 Nm. Zahvaljujući moćnom hibridnom pogonu, Audi Sport Quattro koncept  može ubrzati od 0 do 100 km/h za 3,7 sekundi i postići krajnju brzinu od 305 km/h.  Električni domet iznosi 50 km, a prosječna potrošnja goriva 2,5 l/100km uz emisiju CO2 od 59 g/km. Impresivnu štedljivost omogućili su i COD (cylinder on demand) i start/stop sistemi.

Audi-Sport_quattro_Concept_2013_

Kategorije: Koncepti