Škodini studenti napravili električni buggy pod nazivom “Škoda Element”

Škodini studenti napravili električni buggy pod nazivom “Škoda Element”

Škoda Element Buggy je automobil za plažu sa motorom snage 60 kW / 82 KS u crno – biserno žutoj boji.

Škoda Element Buggy zasnovan je na modelu Citigo koji je preoblikovan u dvosjed sa solarnim panelom, Smart TV-om i rashladnom kutijom. Ovo je četvrti automobil koji su razvili učenici Škoda stručne škole nakon modela Škoda Citijet, Škoda Funstar i Škoda Atero.

Škoda Element Buggy automobil još je jedan pokazatelj stručnosti učenika Škoda Akademije. Ima dva sjedišta, solarni panel, Smart TV, rashladnu kutiju i mobilni disk.

Škoda Element Buggy ima dužinu od 3.597 mm i širinu 1.641 mm, nema krov i vrata, a sa 60 mm visinom od dna može se svrstati u kategoriju klasičnih, otvorenih buggy automobila. Ima zaštitnu sivu boju na prednjoj i zadnjoj strani, kao i veoma upečatljive crno-žute 16 inčne točkove sa SCORPIUS aluminijumskim felgama i terenskim gumama.

Točkovi su uokvireni visokim crnim okvirom koji se nastavlja duž donje ivice bočnih pragova. Kako automobil nema vrata, do kliznih sjedišta se ulazi preko bočnih pragova ukrašenih aluminijumskim trakama. LED tehnologija je postavljena na zadnjim svjetlima. Pored toga, učenici Škoda stručne škole vodili su računa o najsitnijim detaljima, među kojima su i kočnice u žutoj boji.

Crna kožna sjedišta sa žutim ivicama i dekorativnim šavovima na kojima je izvezeno ime Škoda Akademija, preuzeta su od modela Škoda Octavia RS. Isti koloritni dizajnerski stil primijenjen je i na ostalim unutrašnjim elementima automobila. Instrument tabla je u biserno žutoj boji, dok su volan i mjenjač obloženi crnom kožom sa zlatno-žutim detaljima. Površina između instrument table i vjetrobranskog stakla je također obložena crnom kožom.

Navigacioni sistem Navigon je ugrađen u posebnu pregradu i izgleda kao da je postavljen iznad kontrolnog sistema za klima uređaj. Najupečatljiviji detalji su postavljeni u zadnjem dijelu automobila, u dijelu gdje su kod modela Škoda Citigo postavljena zadnja sjedišta – solarna ploča i Smart TV koji se sa pametnim telefonom mogu povezati putem Bluetooth konekcije.

Smart TV je postavljen na aluminijumskom ukrasnom poklopcu, na koji je montiran solarni panel između dvije mat crne, rustično ukrašene drške. Škoda Element Buggy vrlo brzo se može pretvoriti u klub na plaži na točkovima, jer ima po jedan zvučnik pored sjedišta i dva dodatna zvučnika u prtljažniku jačine 400 wati. Pored toga, u prtljažnik obložen plavim tepihom ugrađena je rashladna kutija priključena na dodatnu bateriju koja se puni putem solarnog panela.

Škoda Element Buggy ima kompaktni elektromotor snage 60 kW / 82 KS sa 210 Nm okretnog momenta pa automobil ima ubrzanje od 0 do 100 km/h za 13 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 130 km/h. Litijum-jonska baterija kapaciteta 18,7 kWh je integrisana u podu automobila, tako da Škoda Element Buggy može u zavisnosti od rute, stila vožnje i tereta da razvije i brzinu do 160 km.

Kategorije: Koncepti