Audi na sajmu automobila u Shanghaiu 2019. predstavio viziju budućnosti

Audi na sajmu automobila u Shanghaiu 2019. predstavio viziju budućnosti

Audi je na sajmu automobila Auto Shanghaiu 2019. imao dvije svjetske premijere i cijeli niz nacionalnih inovacija.

U ovoj metropoli Audi je predstavio vizionarski konceptni automobil Audi AI:me. Uz to, u Šangaju su svoj debi imala dva električna modela: Audi e-tron i Q2L e-tron, koji je posebno dizajniran za Kinu i proizvodi se u tvornici Foshan. Ovaj kompaktni SUV, koji će prvim kupcima biti isporučen na ljeto 2019., u Šangaju imao je svjetsku premijeru.

Audijev izvršni direktor, Bram Schot, kaže: “S električnim modelima Audi Q2L e-tron i Audi etron, pokrećemo novu eru u Kini zajedno s našim partnerom FAW. Ovaj kompaktni SUV će se već ove godine početi proizvoditi u lokalnoj tvornici, a od početka 2020., Audi e-tron će se također proizvoditi u Kini, našem najvećem i najvažnijem svjetskom tržištu.”

Karoserija modela Audi Q2L e-tron je 33 milimetra duža od osnovnog modela. Automobil se pokreće električnim motorom na prednjoj osovini koji razvija snagu od 100 kW i okretni moment od 290 Nm. Uz kapacitet baterije od 38 kWh, njegov domet s jednim punjenjem je 265 kilometara, koji se određuje prema lokalnom postupku homologacije.

Druga generacija modela Audi Q3, čija je prodaja započela u Shanghaiu, također se proizvodi u Kini. Ovaj porodični SUV ne samo da izgleda samouvjerenije nego je i prostraniji i raznovrsniji. Kao i Audijevi top modeli, uključuje digitalni koncept uporabe i prikaza, iscrpna informacijskozabavna rješenja i inovativne sisteme za pomoć u vožnji. Kineski kupci mogu birati između tri četiri-cilindrična motora, sa snagom između 110 i 162 kW (150 – 220 KS).

Druga istaknuta karakteristika Audijevog učestvovanja na sajmu automobila u Šangaju je svjetska premijera vizionarskog konceptnog automobila urbane mobilnosti sutrašnjice. Audi AI:me prikazuje ideje Audijevih dizajnera i razvojnih inženjera za kompaktni automobil budućnosti.

Ovaj izložbeni automobil nudi prostranu, futurističku unutrašnjost i mogućnosti autonomne vožnje četvrte razine. To putnicima tijekom vožnje nudi slobodu da rade što žele.

Audi AI:ME nudi široki raspon tehnološki naprednih značajki za komunikaciju, zabavu ili jednostavno opuštanje.

Kategorije: Auto sajam, Koncepti