60 godina modela DS: Tri ikone za početak slavlja

Tri ikone DS

60 godina modela DS: Tri ikone za početak slavlja

U čast 60 godina modela DS iz 1955. tri ikone, izvorni model DS, DS 3 WRC i Sébastien Loeb, udružuju se s markom DS kako bi proslavile godišnjicu tog legendarnog automobila i popratile lansiranje Marke.

Tri ikone sastale su se ovog mjeseca u Monte Carlu: DS 3 WRC i Sébastien Loeb otvorili su 83. Reli Monte Carlo, a DS 21 za nekoliko dana na 18. istoriskom Reliju Monte Carlo Historique. Okupljanja, saloni i razna događanja obilježit će godinu, a Marka DS sprema i druga iznenađenja.

DS 19 predstavljen je 6. listopada 1955. pod staklenom kupolom pariške palače Grand Palais te je izazvao neviđenu pomamu s 12 000 prodanih vozila u jednom danu. Zahvaljujući stilu povezanom s tehnološkim inovacijama taj će automobil postati legendom o kojoj se priča još i danas.

“Sasvim je prirodno slaviti godišnjicu istoriskog modela DS dok Marka započinje svoju prvu godinu postojanja. Taj je automobil iznimno nasljeđe Marke na koje se oslanjamo kako bismo kupcima ponudili modele koji objedinjuju dojmljiv dizajn i tehnologiju, udobnost i užitak u vožnji, plemenite materijale, profinjenost i pozornost posvećenu detaljima”, pojašnjava Yves Bonnefont, generalni direktor Marke. Zato će se tokom cijele godine brojnim događanjima diljem svijeta slaviti ta šezdeseta godišnjica.

Rallye de Monte Carlo 1958 - 6.440.5 -

Marka DS u Monte Carlo dovodi tri ikone

Tri ikone sastaju se ovog mjeseca u Monte Carlu kako bi započele slavlje:

  • DS 3 WRC u novom ruhu za sezonu 2015. s brojkom “60” na stražnjim blatobranima i Sébastien Loeb, deveterostruki prvak svijeta u reliju, prisustvovao je otvorenju 83. Relija Monte Carlo.
  • DS 21 iz 1966. u trkaćoj izvedbi učestvovat će pak na 18. istoriskom Reliju Monte Carlo Historique (od 28. siječnja do 4. veljače). Modelom DS, označenim logotipom Marke i brojkom 21, upravljat će Bob Neyret, a utrka će početi 30. siječnja u Reimsu. To će biti pogled u prošlost jer Bob Neyret u svoje nagrade ubraja dvije pobjede na Reliju Monte Carlu za upravljačem automobila DS.
Međunarodni saloni u znaku 60. godišnjice modela DS

Kako na salonima namijenjenima zaljubljenicima u stare i klasične automobile kao što je Rétromobile (u Parizu, u Francuskoj od 4. do 8. februara) ili Techno-Classica (u Essenu, u Njemačkoj od 15. do 19. aprila), tako i na međunarodnim automobilskim salonima kao što je salon u Ženevi (u Švicarskoj od 5. do 15. marta), u Šangaju (u Kini od 22. do 29. aprila) ili u Frankfurtu (u Njemačkoj od 19. do 27. septembra), marka DS iskoristit će priliku da neviđenim izložbama starih automobila ili novostima nadahnutima poviješću Marke DS proslavi 60. godišnjicu modela DS.

Rallye de Monte Carlo 1966 - 66.7.5 - copyright A. MARTIN -

Ljubitelji će se okupiti kako bi ugasili 60 svjećica na slavljeničkoj torti DS

Počevši od Belgije 26. aprila pa do Australije od 2. do 11. oktobra, mnogi će se ljubitelji modela DS sastati na raznim stranama svijeta kako bi proslavili njegovu 60. godišnjicu. Jedan od najvećih međunarodnih događaja održat će se 22. i 23. maj na povijesnoj stazi u Montlhéryju (u Francuskoj) gdje će se okupiti 700 starinskih automobila DS.

DS week, značajan događaj za proslavu 60. godišnjice modela DS i za lansiranje marke

Marka DS ugostit će od 19. do 22. maja u Parizu, kolijevci modela DS iz 1955. i kolijevci Marke, predstavnike svoje svjetske mreže, a krajem sedmice, 23. i 24. maja, ponudit će program za široku publiku u srcu glavnoga grada. Susret će se održati u parku Jardin des Tuileries.

DS3 WRC 2015

Kategorije: Legendarni automobili