Mercedes-Benz E63 AMG 5.5L V8 biturbo

Mercedes-Benz E63 AMG 5.5L V8 biturbo

Mercedes-Benz E63 AMG je sada još moćniji i efikasniji. Kao dio AMG Perfromance 2015 strategije, E klasa visokih performansi sada ima novi 5.5L V8 biturbo motor. Poznat sa 2012. CLS 63 AMG modela, novi motor može da razvije 518 KS ili 550 KS snage, uz impresivno smanjenje potrošnje goriva.

Novi motor, prema evropskim standardima potrošnje sad troši 22% manje goriva u odnosu na prethodni model. Takođe zaslužan za smanjenu potrošnju goriva je i novorazvijeni elektromehanički AMG na brzinu osjetljivi sportski sistem upravljanja koji troši energiju samo kada se prave pokreti volanom.

Ovaj model pokreće V8 motor, interno dizajniran pod kodnom oznakom M157 koji donosi kombinaciju inovativnih komponenti kao što je direktno ubrizgavanje goriva sa piezzo injektorima, potpuno aluminijumski karter motora, tehnologija četiri ventila sa prilagođenjem bregaste osovine, vazdušno/vodeno međuhlađenje, kao i ekološki start/stop sistem.

Sa zapreminom od 5461 cc, V8 motoro razvija maksimalno 518 KS snage i 688 Nm okretnog momenta. Sa AMG paketom za unaprjeđenje performansi ova snaga se povećava na 550 KS i 787 Nm okretnog momenta. Obje verzije obezbjeđuju ostvarenje vrhunskih performansi, pa je tako vrijeme ubrzanja od 0 do 100 km/h 4,4 sekunde, odnosno 4.3 sekunde, a maksimalna brzina je 250 km/h i 300 km/h sa AMG Performance paketom. U oba slučaja brzina je elektronski limitirana.

Vozilo je opremljeno AMG Speedshift MCT sedmostepenom sportskom transmisijom i takođe igra važnu u ulogu u potrošnji goriva ovog modela. Takođe, automobil je dobio značajno unaprjeđeni enterijer i eksterijer, te brojne opcije koje su zadužene da unaprijede pomoć pri vožnji i da obezbjede povećanu bezbjednost kako za vozača tako i putnike.

Kategorije: Automobili