Mercedes-Benz GLA: Multitalentovan kompaktni SUV

Mercedes-Benz-GLA-Class 2015 - 01

Mercedes-Benz GLA: Multitalentovan kompaktni SUV

Mercedes Benz GLA predstavlja novi doživljaj kompaktnog SUV-a koji na ubjedljiv način spaja napredni dizajn, sjajne vozne karakteristike u gradskoj vožnji i izvanredne off road mogućnosti. GLA je dinamičan, sportski automobil koji istovremeno pruža apsolutnu praktičnost i bezbjednost u svakodnevnoj vožnji.

Kao prvi Mercedes-Benz u segmentu kompaktnih SUV modela, ispoljava visok stepen upravljivosti u gradu, dok je vrlo živahan na seoskim i planinskim putevima, a opet dinamičan i efikasan na autoputu. Oprema visokog kvaliteta, brižljive izrade uz pažnju posvećenu detaljima, kao i prilagodljivi enterijer neosporno svrstavaju GLA među kompaktna premijum SUV vozila.

GLA među opcijama nudi novu generaciju 4MATIC pogona na sve točkove sa potpunom varijabilnom raspodijelom okretnog momenta.

Novi GLA zaokružuje široku Mercedes-Benzovu ponudu SUV modela. Sa nizom od pet modela (GLA, GLK, ML, GL i G), kompanija nudi najširi asortiman od svih evropskih premijum proizvođača i ispunjava sve individualne želje svojih kupaca vezane za vožnju. U isto vrijeme, klasa GLA je četvrta od ukupno pet novih kompakt modela koji nam stižu iz Mercedes-Benza.

Mercedes-Benz-GLA-Class 2015 - 02

Dizajn: kvalitet i samopouzdanje

Kao SUV, novi GLA spaja inovaciju i tradiciju kao ključne projektne vrijednosti i predstavlja SUV za budućnost. Njegovo obilježje je svestranost. Klasični atributi SUV-a u vidu krovnih nosača i bočnih letvica, kao i crni elementi zrnaste teksture na cijelom vozilu doprinose sportskom izgledu GLA.

Unutrašnjost: atraktivne karakteristike dizajna i doživljaj visokog kvaliteta

Robustan i impozantan spoljašnji izgled dosljedno se prenosi na enterijer. Unutrašnjost odaje vrlo izražen utisak kvaliteta koji je podstaknut izvedenim konturama, kao i izborom i spojem visokokvalitetnih materijala.

Mercedes-Benz-GLA-Class 2015 - 04

Aerodinamičnost: najuglađeniji od svih

GLA je novi model koja je na putu da postane „broj jedan“ u svojoj klasi kada je riječ o koeficijentu otpora vazduha  sa vrednošću od samo 0,29.

Motori i menjači: dinamički izraz liderskih tendencija

GLA se može voziti uz potrošnju goriva od svega 4,3 litra na 100 km, što postavlja nove standarde u ovom segmentu. Moderni četvorocilindarski motori sa turbopunjenjem i direktnim ubrizgavanjem, kao i ECO start/stop funkcija dio su standardne opreme i doprinose vrhunskoj efikasnosti. Prilikom predstavljanja, u ponudi će biti asortiman koji se kreće od 136 do 211 KS. Nova GLA-Klasa preuzima primat u ovom segmentu i zbog svojih dinamičkih performansi.

Mercedes-Benz-GLA-Class 2015 - 06

Izuzetna vučna snaga: 4MATIC pogon na svim točkovima

Mercedes-Benz nudi GLA sa novom generacijom 4MATIC pogona na svim točkovima sa potpuno varijabilnom raspodijelom okretnog momenta kao opciju. Ovaj sistem pogona na svim točkovima ističe se svojom visokom vučnom snagom i izvanrednom agilnošću, uparenom sa nenadmašnom sigurnošću i energetskom efikasnošću u vožnji. Modeli sa sistemom 4MATIC opremljeni su standardno i sa DSR (regulatorom brzine na nizbrdicama) i opcijom transmisije za Off road uslove.

Mercedes-Benz-GLA-Class 2015 - 03

Sigurnost

Brend Mercedes-Benz tradicionalno nudi najbolje od najboljeg – što je, naravno, slučaj i sa GLA-Klasom. Brojni sistemi za pomoć u vožnji pružaju podršku kod upravljanja modelom GLA i umanjuju opterećenje vozača. Opcioni siugrnosni sistemi: DISTRONIC PLUS, Lane Keeping Assist (kontrola držanja saobraćajne trake), Blind Spot Assist (kontrola „mrtvog ugla“).

Mercedes-Benz-GLA-Class 2015 - 07

 

Kategorije: Automobili