Nova Škoda Fabia Combi u serijskoj proizvodnji!

Nova Fabia Combi 2-50

Nova Škoda Fabia Combi u serijskoj proizvodnji!

Serijska proizvodnja novog modela Škoda Fabia Combi je započela u Škodinom glavnom pogonu tvornice u Mladoj Boleslavi.

“Početak proizvodnje novog modela Škoda Fabia Combi je ključni element naše sveobuhvatne modelske kampanje“, pojašnjava Škodin član Uprave za proizvodnju i logistiku, Michael Oeljeklaus. “Kao najprodavanije vozilo u svom segmentu, Fabia Combi je stup Škodine strategije rasta. Sa svojim izuzetnim mogućnostima, ona ima sve što treba da privuče nove gupe kupaca, ne samo ovom modelu, već i samom Škoda brendu.”

Nova Škoda Fabia Combi je predstavljena nekoliko sedmica nakon premijere Fabia hatchback modela. Proizvođač automobila je poduzeo opsežnu prilagodbu i modernizaciju rada u glavnoj tvornici u Mladoj Boleslavi za serijsku proizvodnju novog modela Fabia, koji uključuje uspostavu novog, najmodernijeg postrojenja za konfiguriranje novih sistema pomoći, a također su obnovljeni i pojedini dijelovi lakirnice.

Nova Škoda Fabia Combi pruža obilje prostora za pet putnika i njihov prtljag. Prtljažnik ima kapacitet od 530 litara (1395 litara s preklopljenim zadnjim sjedištima). Pored toga, treća generacija ovog modela je još praktičnija zahvaljujući čak 17 Simply Clever rješenja, od kojih je 10 po prvi put u ovoj izvedbi.

Nova Fabia Combi 50

Dizajn novog malog automobila je emotivniji nego ikad prije. Kao i hatchback verzija, nova ŠKODA Fabia Combi ima moderan, jasan dizajnerski jezik, dinamične proporcije, kao i dizajnerske elemente sa Škoda VisionC konceptnog automobila. Precizne linije i oštre ivice svjedoče najvišem kvalitetu izrade i obraćanju pažnje na detalje. Kristalno čisti elementi i upečatljiva interakcija između svjetla i sjene naglašavaju snažan dojam. Unutrašnjost je također potpuno redizajnirana, te nudi niz mogućnosti prilagodbe.

Sa vozila više klase, nova Škoda Fabia Combi sada donosi inovativne sisteme sigurnosti, udobnost i multimedijske sisteme, uključujući inovativnu MirrorLink tehnologiju, prikaz sa smartphone aplikacija, ako što je sat. navigacija na ekranu radio uređaja. SmartGate funkcija je također nova. Ona omogućava da se podaci sa vozila prikažu i snime na vaš smartphone korištenjem posebnih aplikacija.

Ovaj mali automobil postavlja nove standarde kad govorimo o potrošnji goriva i emisiji ispušnih plinova. Nova Fabia Combi troši do 17% manje goriva od prethodnog modela. Najekonomičnija verzija će biti nova Fabia Combi GreenLine, koja dolazi u drugoj polovini 2015, s fantastičnom potrošnjom od 3.1 l/100 km i CO2 emisijom od samo 82 g/km.

Škoda Fabia Combi je bila glavni igrač u Škodinoj paleti modela od 2000. Do danas je prodato 1.1 million vozila kupcima širom svijeta, što čini model Škoda Fabia Combi najprodavanijim modelom u svojoj klasi.

Kategorije: Automobili