Novi Renault Twingo

Novi Renault Twingo

Novi Renault Twingo je prvo vozilo koje će posjedovati potpuno novi dizajn. Automobil će početi sa prodajom početkom 2012., a uključivat će brojne segmente stila koji će postati vizuelni potpis svih Renault vozila u budućnosti.

Više dinamičan i razigran karakter

Izvana, prednji kraj novog Twinga imat će neke od segmenata novog dizajnerskog pristupa. Na poklopcu motora, Renaultov dijamant, prepoznatljiva oznaka Renaultovih automobila, bit će veći i više uzdignut. Twingo „pridošlica“ ima izražajan i privlačan prednji kraj, koji naglašavaju svjetla za maglu i okrugla navigacijska bočna svjetla koja se sada nalaze uz samu rešetku na prednjem braniku. Tople, originalne i nove boje Fuksija i Bermudsko plava, ovaj automobil činit će zabavnim kada je u pitanju gradski automobil. Zavisno od tržišta, novi Twingo moći će se naručiti i s električnim, platnenim krovnim otvorom. Novi Twingo uveo je i novu kolekciju od pet krovnih naljepnice uz deset opcije koje su već dostupne. Svaka od ovih naljepnica s različitim motivima daje određenu atraktivnos automobilu. Također, kupci mogu odabrati različite boje za retrovizore i bočne lajsne koje mogu biti u istoj boji kao i automobil. Bilo „klasičan“ ili „grafički“ dotjeran, rezultat izgleda ovog automobila, ne samo da će biti posve osoban, nego i veoma elegantan.

Na zadnjoj strani automobila dodata su nova svjetla koja se nalaze na vratima od prtljažnika. Stražnji branik i još zakrivljeniji oblik donjeg dijela stražnjih vrata, čine linije novog Twinga mekšim. Sa svojom kompaktnom dužinom od samo 3,60 m, Twingo će osvojiti sigurnu pobjedu što se tiče same klase automobila.

Unutrašnjost: kvaliteta i raznovrsnost

Kada je u pitanju novi Twingo, moramo reći da je sjedištima posvećena velika pažnja, bar što se tiče boja i materijala. Sve presvlake imaju svoju osobnost, a na ivicama su u kontrastnim bojama. Boje su dodate na umetcima na vratima, te na kontrolnom sistemu klime i grijanja. Bočni zračni ventili dolaze, također, u različitim tonovima ovisno od tržišta (sjajna crna, Majorella plava, zelena Anis, bronzana). Kvaliteta unutrašnjosti novog Twinga ogleda se kroz upotrebu jačih i kvalitetnijih materijala. Twingo kao i uvijek odiše raznolikošću, a dokaz za to su stražnja sjedišta koja su neovisno jedno od drugog klizna, što povećava kapacitet prtljažnika, te samim tim čini ovaj automobil savršenim partnerom i za kupovinu i za izlete.  Audio sistem u novom Twingu čine Bluetooth i USB povezivanje u standardnoj opremi. Kao opcija, audio sistema može se koristiti i spajanje sa iPhoneom i najnovijom generacijom iPod Touch. Ovaj audio sistem omogućuje korištenje GPS navigacije zahvaljujući Renaultovim razvijenim iPhone aplikacijama.

Užitak u vožnji

1,2 TCe 100 KS motor, koji se može pohvaliti najvećim obrtnim momentom od 155Nm, pruža užitak u vožnji s manjom potrošnjom goriva. Također, poboljšani su i 1,2 16V benzinski motor 75hp (102g CO2/km) ili dCi 75 i dCi 85 dizelski motor (85g CO2/km). Novi Twingo je jedan od gradskih automobila, koji će biti dostupan s Euro5 dizelskim motorom, koji kombinuje performanse i potrošnju goriva.

Kategorije: Automobili