Predstavljen Mercedes GLE Coupe 450 AMG

Mercedes GLE AMG 01

Predstavljen Mercedes GLE Coupe 450 AMG

Nakon što je Mercedes zvanično predstavio GLE Coupe model, uslijedilo je zvančno predstavljanje i GLE 450 AMG modela. GLE 450 AMG model estetski ali i po snazi, razlikuje se od standardnog modela pa tako njegov izgled odlikuje agresivnost i sportski duh.

Mercedes GLE AMG 02

Za pokretanje 450 AMG modela zadužen je 3.0-litreni V6 twin turbo motor koji razvija 367 KS i 520 Nm okretnog momenata, a uparen je sa devetostepenom automatskom transmisijom. Tu je i DynamicSelect sistemom sa pet specijalno podešenih režima. Vozilo karakterišu sistemi koji omogućavaju prikaz bočnog i uzdužnog ubrzavanja kao i ugao pod kojim se nalaze točkovi.

Mercedes GLE AMG 03

Ovaj model također posjeduje i AIRMATIC vazdušno ogibljenje, prilagodljivi sistem amortizera kao i automatsku funkciju spuštanja vozila koji spušta automobil pri većim brzinama. Automobil je postavljen na 21 inčne aluminijumske točkove koji dodatno uljepšavaju vanjski izgled, ali i poboljšavaju vozne sposobnosti.

Mercedes GLE AMG 02

Putnička kabina također je preuređena, a specifična je po po nappa kožom presvučenom upravljaču, piano crnim ukrasima, te pedalama od nehrđajućeg čelika. Tu su svakako i neizbježna sportska sjedišta koja su također kožom presvučena, a tu je i novi informaciono zabavni sistem.

Mercedes GLE AMG 01

Kategorije: Automobili