Predstavljen Porsche Macan GTS

Porsche Macan GTS picture # 01

Predstavljen Porsche Macan GTS

Porsche Macan stigao je u novoj izvedbi koja nosi oznaku GTS. Porsche se odlučio za Japan kao mjesto predstavljanja ovog modela, sajmu automobila koji se održava u Tokyu.

Ovaj model pozicioniran je između Macan S i Turbo verzije, a GTS izvedbu pokreće 3.0-litarski V6 twin-turbo motor koji se nalazi i u Macan S modelu. Naravno. Kod GTS modela on razvija 20 KS i 40 Nm više pa tako ima 360 KS i 500 Nm maksimalnog okrtnog momenta.

Porsche Macan GTS picture # 03

Motor je uparen sa 7-stepenim PDK automatskim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom, a tu je i Porsche Traction Management sistem koji automatski vrši preraspodjelu okretnog momenta između osovina, tj. točkova. U standardu Macan GTS je opremljen sa Porsche Active Suspensionn Management sistemom.

U ovoj kombinaciji motora i mjenjača Macan GTS ima ubrzanje do 100 km/h za 5,2 sekunde, tj. 5,0 sekundi kada je opremljen Sport Chrono paketom što je dodatnih 1000 eura doplate. Kada je riječ o maksimalnoj brzini GTS modela ona iznosi 256 km/h.

Porsche Macan GTS picture # 02

Porsche Macan GTS je za 15 milimetara niži u odnosu na model “S”. Takođe, opciono se nude i karbonsko-keramički diskovi te veliki mat crni točkovi od 20 inča.

Macan GTS već je dostupan za porudžbe po cijeni od 73.400 eura na njemačkom tržištu.

Kategorije: Auto sajam, Automobili