Seat Mii sa pet vrat

Seat Mii sa pet vrat

Po nekom ustaljenom redoslijedu Volkswagen grupa otkriva svoje brojne varijante malog gradskog automobila. Kao predvodnik grupacije prvo otkriven Volkswagen Up!, nakon njega uslijedilo je predstavljanje njegove braće iz Škodinog Citiga i Seatovog modla Mii. Nakon predstavjanja trovratne verzije Volkswagen je odlučio da predstavi najmanji model sa pet vrata, a nemalo poslije njega isto su učinili Škoda i Seat.

Kao što se ništa značajno nij promjenilo kod Volswagenovog Up!-a i Škodinog Citiga, tako isto se nije ništa značajno promjenilo ni kod Seatovog Mii modela. Razlika između trovratne i peterovratne verzije je samo u broju vrata. Kao i druge modele sa ove platfome dodatna vrata učinila su Seata Mii praktičnijim. Kao i u slučaju VW-a Up! i Škode Citigo ispod haubenalazit će se 1.0-litarski benzinci s tri cilindra snage 60 i 75 KS. Ti motori biti će dostupni i u Ecomotive varijanti koja će zahvaljujući stop/start sistemu prosječno trošiti 4.1/4.2 l te u atmosferu ispuštati 96/98 g CO2/km.

Mii je opremljen prijenosnim multimedijalnim sistemom i automatskim sistemom kočenja, a uz njih na ovaj automobil moguće je ugraditi i panoramski krov što bi uz cijenu mogla biti očita prednost za Seat u odnosu na Up! ili pak Citigo.

Kategorije: Automobili