Volvo Cars predstavio novi V60 Cross Country

???????????????????????

Volvo Cars predstavio novi V60 Cross Country

Volvo je konačno predstavio dugoočekivanu Cross Country izvedbu uspješnog V60 modela. Model je to koji širi dobro poznatu Cross Country porodicu modela, te donosi robustan izgled i mogućnost vožnje po različitim terenima. Obzirom da je važan za nastup Volva na tržištu Sjeverne Amerike, premijeru će imati na predstojećem sajmu automobila u Los Angelesu.

„Ushićeni smo skorim dodatkom trećeg člana sjajne Cross Country porodice modela. Uspješna kombinacija dinamičnog izgleda i robusnih voznih mogućnosti, čine od novog V60 Cross Country modela klasu za sebe.“ – tvrdi Lex Kerssemakers, stariji dopredsjednik odjela za proizvodnu strategiju.

???????????????????????

Nasljeđe

Cross Country brend ima dugačko i istaknuto nasljeđe. Volvo je prvi premium proizvođač automobila, koji je 1997. godine svom karavanskom modelu V70, ponudio all-road mogućnosti i suptilan off-road stajling, čime je stvorio potpuno novo iskustvo vožnje, koje je javnost odlično prihvatila. Novi V60 Cross Country još jednom naglašava skandinavsko nasljeđe prirode i avanture, te kupcima nudi mogućnost sportske, ali i udobne vožnje, uz dodatak slobode za otkrivanjem novih predjela.

????????????????????????????????????????

Sportske mogućnosti

„Sa razmakom od tla povećanim za 65 mm u odnosu na standardni V60, Cross Country omogućava bezbrižnu vožnju izvan asfaltiranih cesta, koja zahvaljujući tehnologiji vektorisanja obrtnog momenta i napredne kontrole trakcije može biti i naglašeno dinamična. V60 Cross Country je pravi automobil za bijeg od svakodnevnice i idealan izbor za avanturiste.“ – tvrdi Lex Kerssemakers.

Opremljen velikim 18-inčnim ili 19-inčnim točkovima i gumama visokog profila, V60 Cross Country uz neizostavne estetske vrijednosti nudi naglašenu udobnost i nesmetano savladavanje kako visokih trotoara, tako i makadamskih cesta.

????????????????????????????????????????

Robustan dizajn

Ključna stavka Cross Country vozila jeste dojam mogućnosti vožnje po različitim podlogama, koji donosi robustan dizajn. On se obraća kupcima sa aktivnim životnim stilom i koji više vole makadam umjesto asfalta. Taj avanturistički duh automobila uz velike točkove i povišen razmak od tla, nagovještavaju posebni dizajnerski detalji, kao što su štitnici podnice, naglašeni pragovi i obrubi blatobrana, dok stražnji difuzor sa integrisanim završecima izduvnog sistema naglašava i sportsku stranu ovog automobila. Robustan stajling nastavlja se i u enterijeru sa kombinacijom crne kože i kontrastnog smeđeg prošiva. Nešto kasnije, u trenutku nastupa u Evropi i ostatku svijeta početkom sljedeće godine, na raspolaganju će biti još dvije dvobojne kolor kombinacije.

???????????????????????

Motori

V60 Cross Country prvo stiže u Sjedinjene Američke Države i Kanadu, gdje će biti dostupan sa dobro poznatim petocilindarskim benzincem sa 250 KS, uparenim sa automatskim mjenjačem i pogonom na sve točkove. U ostatku svijeta, početkom 2015. godine, V60 Cross Country će biti dostupan sa novom porodicom Drive-E četverocilindarskih benzinaca i dizelaša, koji će pokretati prednje točkove, dok će petocilindarski D4 dizelaš pokretati sva četiri točka.

Kategorije: Automobili