Panamera Facelift

Porsche Panamera facelift

2013-porsche-panamera_800x0w

Objavljene su prve zvanične fotografije modela Porsche Panamera facelift, a njegova premijera očekuje tokom ovog mjeseca na Salonu automobila u Shanghaiu. Porsche Panamara facelift ipak nije značajno izmjenjena, a najznačajnije promjene su na prednjem dijelu koje se svode na redizajnirana svjetla i branik. Na stražnjem dijelu tu su nova LED svjetla, branik i vrata prtljažnika. Panamera 2014. sada je dostupna i u nekoliko novih boja, a dostupni su i novi aluminijumski točkovi. Unutrašnjost automobila takođe je blago dorađena.

Porsche Panamera facelift dobit će i novu S E-Hybrid plug-in varijantu koja će kombinovati 3.0-litreni V6 motor, elektromotor i litijum-jonske baterije što će u konačnici dati kombinovanu snagu od 410 KS. Takođe, bit će dostupana opcija novog bi-turbo 3.0-litrenog V6 benzinac sa 419 KS i 521 Nm obrtnog momenta koji će zamjeniti 4.8-litreni V8 atmosferaca sa 400 KS.

Panamera S E-Hybrid plug-in od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,5 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 269 km/h. Panamera S E-Hybrid plug-in moći će da se kreće i samo na elektro pogon, i to do 35 km.

Kategorije: Automobili