Predstavljen Renault Sandero RS Racing Spirit u ograničenoj seriji

Predstavljen Renault Sandero RS Racing Spirit u ograničenoj seriji

Renault je u Južnoj Americi predstavio novu, ograničenu seriju sportskog Renault Sandero RS Racing Spirit modela.

Renault Sandero RS Racing Spirit bit će proizveden u seriji od samo 1.500 komada, a kompletna serija namjenjena je za brazilsko tržište.

Sportski Renault Sandero pokreće 2.0 litreni benzinski atmosferac sa 150 KS i 205 Nm okretnog momenta koji je uparen sa šest stepenim ručnim mjenjačem. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 8,0 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 202 km/h. Automobil je postavljen na 17 inčne aluminijumske točkove sa gumama Michelin Pilot Sport 4 veličine 205/45 R17. Ispod točkova vide se crvena kočiona kliještima.

Automobil je opremljen sa aero body paketom, crvenim retrovizorima, crvenim detaljima na braniku, te sa crvenim bočnim trakama te natpisom Racing Spirit. Ovjes je sportski podešen kao i ispušni sistem sa dvije hromirane cijevi.

Unutrašnjost je u crno-crvenim bojama u kojoj treba istaknuti kožni upravljač, sportska sjedišta i papučice. U unutrašnjosti se nalazi i pločicom sa serijskim brojem automobila.

Od opreme Renault Sandero RS Racing Spirit ima još LED dnevna svjetla, automatski klima uređaj, električne podizače prednjih prozora, 7.0 inčni infotainment sistem sa navigacijom, parking senzore, ESP sistem i tempomat.

Cijena Renault Sandero RS Racing Spirit modela u Brazilu iznosi  19.450 eura.

Kategorije: Automobili