Bentley Continental Supersports – Najbrži četverosjed na svijetu

Bentley Continental Supersports – Najbrži četverosjed na svijetu

Bentley Continental Supersports trenutno je najbrži model britanske kompanije svih vremena, a od njega nema bržeg četverotočkaša s četiri sjedišta na planeti.

Super luksuzni Bentley Continental Supersports pokreće moćni W12 turbo motor koji razvija 710 konjskih snaga, uz masivni maksimalni okretni moment od čitavih 1.017 Nm! U kombinaciji s 8-stepenim automatskim quick shift mjenjačem koji je napravila ZF kompanija, Continental Supersports ima impresivne performanse. Iako ima masu od preko dvije ubrzanje od 0 do 100 km/h traje svega 3,4 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 336 km/h.

Bentley Continental Supersports spada u grupu super-sport luksuznih automobila čiji vlasnici baš i ne brinu za ekologijom i potrošnjom goriva. Prema fabričkim podacima, kombinovana potrošnja iznosi 15,7 l/100,  dok se u gradu potrošnja deklariše na 24,3 litre/100km. Jasno, ove brojke su dobijene u idealnim uslovima što znači da u realnim uslovima troši više.

Ovaj model dobio je redizajnirane odbojnike, obloge pragova, karbonske detalje na karoseriji i trobojnu unutrašnjosti. Za sigurno zaustavljanje brinu se nove karbonsko-keramičke kočnice koje se mogu vidjeti iza jedinstvenih 21 inčnih felgi s gumama veličine 275/35.

Budućim vlasnicima Bentley nudi jedinstveni izgled automobila spolja i u kabini, a bit će dostupan kao coupe i kabriolet.

Kategorije: Automobili