Predstavljena nova luksuzna Porsche Panamera – Izvan svake konvencije

porsche-panamera-5

Predstavljena nova luksuzna Porsche Panamera – izvan svake konvencije

U Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, u bašti My Face-a, Porsche BH je premijerno predstavio impresivnu Porsche Panameru, novo luksuzno izdanje ove poznate automobilske kuće Porsche je sa novom Panamerom bio dosljedan i još jednom izašao van konvencija, te napravio vozilo izvanredne snage i brzine karakteristične za sportske mašine koja istovremeno pruža komfor i ugođaj limuzine.

porsche-panamera-3

Novo izdanje posjeduje laganu konstrukciju, koja, u kombinaciji sa isporukom snage bez napora, omogućava rukovanje automobilom koje je dostojno čistokrvnih sportskih automobila. Nova Panamera je dizajnirana kako za putovanje kako na kraćim, tako i na dužim distancama, pri čemu će u svakom trenutku ispuniti očekivanja i najzahtjevnijih vozača.

porsche-panamera-4

Panamera sa 4.0-litarskim twin-turbo V8 motorom, postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za čak 3,8 sekundi, što samo po sebi dovoljno govori o nadmoćnosti novog modela. Sport krono paket daje još bolje rezultate i u mogućnosti je ubrzati od 0 do 100 km/h za čak 3,6 sekundi. Ovaj motor, kao i twin-turbo V6 mašina su sada kompaktniji i lakši, dok dizel varijanta twin-turbo V8 sa direktnim ubrizgavanjem goriva posjeduje ogromnu snagu i brzo odgovara na različite zahtjeve.

porsche-panamera-7

Vanjski izgled Panamere odaje dosta ravniji model sa zategnutijom siluetom što automobilu daje atletsku liniju koja je u skladu sa tradicijom eksterijera Porsche modela.

porsche-panamera-6-1

Enterijer je u potpunosti digitalno preuređen, tako da unutrašnjost automobila posjeduje crne interaktivne panele koji su prilagođeni korisnicima. Posebna karakteristika je tahometar koji je postavljen u središtu instrument table.

porsche-panamera-10-1

Još jedna zanimljivost koja izdvaja Panameru od drugih modela je sistem Porsche Car Connect, koji omogućava komunikaciju sa vozilom putem pametnih mobilnih uređaja i računara. Sa ovom funkcijom ste u mogućnosti dobiti sve podatke o vozilu, a možete mu poslati i zadanu destinaciju do koje planirate putovati.

porsche-panamera-8

Panamera će se na bh. tržištu naći u nekoliko cjenovnih paketa, a početne cijene modela sljedeće:

  • Panamera 4S (benzin): 216.932,84 KM
  • Panamera 4S (diesel) : 224.484,30 KM
  • Panamera Turbo: 293.820,42 KM

Posjetioci nisu ostali ravnodušni na nove modele Panamere koji su predstavljeni na Vilsonovom šetalištu i izrazili su iskreno oduševljenje ovim neprikosnovenim automobilom.

porsche-panamera-1

Kategorije: Automobili