Kia Stinger GTS – izbor zanesenjaka

Kia Stinger GTS – izbor zanesenjaka

Od svojeg predstavljanja prije dvije godine je Kia Stinger brzo postao ljubitelj masa, zbog čega je Kia nedavno na salonu automobila u New Yorku predstavila najpotentniju sportsku limuzinu do sada.

Posebna serija Stinger GTS, ograničena na samo 800 primjeraka, sa novim dinamičnim pogonom na 4 točka (D-AWD) stiže na ceste i strankama će nuditi još sportskiju vožnju.

Sa sportom inspirisanim stilskim elementima, koji između ostalog uključuju dijelove od karbonskih vlakana i novu atraktivnu boju za privlačenje još više pogleda, ograničena serija GTS namijenjena je automobilskim zanesenjacima, koji će stajati u redu za vožnju.

Popunjavanje praznine – novorazvijeni dinamični D-AWD pogon 

U vrlo kratkom periodu otkako se Stinger na tržištu afirmisao kao pravi igrač u razredu sportskih limuzina, koji zbog svojih izuzetnih performansi može posramiti njemačke takmace. Pritom je na novo definirao marku Kia i njenu percepciju kod stranaka.

Međutim Albert Biermann, vođa istraživanja i razvoja (do dolaska u Kiju vođa M odjela u BMW-u), uz brojne pohvale i nagrade koje je Stinger osvojio, težio je nečemu višem.

Rezultat je nova varijanta Stingerovog pogona na 4 točka, koji su začinili pravim genetskim kodom zadnjeg pogona. Radi se o D-AWD sistemu, koji su razvili kako bi popunio prazninu  u ponašanju između Stingera GT sa pogonom na 4 točka (AWD) i zadnjim pogonom (RWD).

Kategorije: Automobili