Range Rover Sport 2014.

Land Rover - Range Rover Sport 2014

Range Rover Sport 2014.

Jedna od najznačajnijih svjetskih premijera na sajmu automobila u New Yorku bilo je zvanično predstavljanje Range Rover Sport modela u drugoj generaciji nakon nekoliko nedelja u kojima su se pojavljivale fotografije ovog modela koje su procurele na internet.

Potpuno nova druga generacija pomenutog modela kompaktnija je i više atletska interpretacija Range Rover Mk4 u smislu stilskih karakteristika i performansi pri čemu će ovaj model u prodaji da se pojavi širom svijeta krajem ovog ljeta.

Prva stvar koju treba znati o novom Range Rover Sport modelu je da je kompanija odlučila da odustane od konstrukcije čelične karoserije. Nova karoserija prošla je kroz svojevrsnu „dijetu“ pa je masa novog modela 420 kg manja od odlazećeg kada je riječ o verziji sa TDV6 dizel motorom.

Za ovaj rezultat može se zahvaliti upotrebi aluminijuma. 2014 Range Rover Sport je 62 mm je duži nego prethodnik pa sa 4.850 mm dužine i takođe dužeg međuosovinskog rastojanja za 178 mm. Veće međuosovinsko rastojanje obezbjeđuje više prostora i unaprijeđeni pristup putnicima na zadnjim sjedištima, ali takođe omogućava Land Roveru da ponudi novu 5+2 opciju sjedišta.

U Evropi, ovaj model bit će predstavljen sa 5.0-litrenim superpunjenim V8 benzinskim motorom koji razvija 503 KS i 3.0-litreni SDV6 dizelom sa 288 KS, dok će linija biti proširenja početkom naredne godine dodavanjem dva nova dizel motora.

Kategorije: Automobili