Seat predstavio novi Leon X-Perience

??????????????????

Seat predstavio novi Leon X-Perience

Na press konferenciji  uoči otvaranja “Paris Motor Show,  generalni direktor SEAT-a, Jürgen Stackmann, predstavio je novi Leon X-PERIENCE.

Dolazak novog Leon X-Perience označio je proširenje game kompakt modela Leon koji nudi nova rješenja  rastućem broju kupaca na tržištu. Ovaj allroad je koncipiran na karavanskoj izvedbi Leona ST, s tim što je visočiji za 27 mm u odnosu na osnovni model. Opremljen je pogonom na sva četiri točka i TDI i TSI motorima koji razvijaju snagu od 110 do 184 KS.  Zahvaljujući svom dizajnu, tehnologiji, optimalnoj iskoristivosti i iznenađujućoj varijabilnosti, Leon X-PERIENCE je automobil jedinstvenog karaktera.

Leon X-Perience 1

Jürgen Stackmann je istakao da je novi Leon X-PERIENCE varijabilan automobil sa perfektnom kombinacijom emocionalnog dizajna i izvanredne funkcionalnosti, karakterističnog offroad karaktera i visokokvalitetne unutrašnjosti, optimalan za porodične i sportske aktivnosti, ali i za poslovne potrebe.

SEAT Leon X-PERIENCE opremljen je petom generacijom Haldex spojnica, jednim od najsavremenijih i najefikasnijih sistema pogona na sva četiri točka u svijetu, kao i savremenim sistemom asistencije pri vožnji. Takođe raspolaže elektronskom blokadom diferencijala (EDS) na obje osovine, proširenom elektronskom blokadom diferencijala za bolju trakciju u zavojima ( XDS), te elektronskim programom stabilnosti (ESC) i sistemom kočenja koji sprečava višestruke sudare.

Leon X-Perience će u BiH biti dostupan početkom iduće godine.

Kategorije: Automobili