Audi predstavio A1 Quattro sa 265KS!

Audi predstavio A1 Quattro sa 265KS!

Audi je službeno predstavio najsnažniju verziju svog najmanjeg modela pod nazivom A1 Quattro. Riječ je o limitiranoj seriji koja će se u prodaju naći u drugoj polovini 2012. godine.

Audi je svoj najmanji model opremio sa poznatim 2.0 litarskim benzinskim turbo motorom, iz kojeg je izvučeno 265 konjskih snaga pri 6.000 okretaja i 350 Nm, a sve to u rasponu od 2.500 do 4.500 okretaja u minuti. Snaga se prenosi preko manualnog mjenjača i to na sve točkove preko quattro pogona. A1 Quattro ima odlično ubrzanje do 100 km/h koje iznosi svega 5.7 sekundi, a postiže maksimalnu brzinu od ekstremnih 245 km/h. Obzirom da se radi o malom automobilu potrošnja takođe neće biti velika, pa tako Audi ističe da ova mala zvijer ima prosječnu potrošnju od svega 8.5 litara benzina.

Audi A1 Quattro bit će proizveden u limitiranoj seriji od samo 333 primjerka, a dostupan je u isključivo Glacier White boji s crnim sjajnim krovom. Pored monstruma pod poklopcom motora, A1 Quattro opremljen je novim aero paketom, koji uključuje novi branik s većim otvorima za zrak, krovnim spojlerom i stražnjim difuzorom.

Unutrašnjost ovog modela takođe je posebna pa je tako presvučen Nappa crnom kožom, a tu su i sportska sjedala, sportski upravljač i izmjenjena instrument tabla. Cijena ovog modela još uvijek nije poznata, al nema sumnje da će biti visoka u skladu sa perfonmansama i opremom.

Kategorije: Sportisti