DS najavljuje otvaranje odjela DS Performance

DS_PERFORMANCE-Logo_01

DS najavljuje otvaranje odjela DS Performance

DS danas najavljuje otvaranje svog automobilističkog odjela: DS Performance. DS Performance u ekipu DS Virgin Racing donosi svoju tehnološku stručnost u pogledu istraživanja i razvoja u Formuli E. Odjelom DS Performance, smještenim u budućem Centru Izvrsnosti grupe PSA u Satoryju, upravlja Yves Matton.

Svojom tehnološkom stručnošću i potaknuti postignućima ekipa Yvesa Mattona na prvenstvima WRC i WTCC, inženjeri odjela DS Performance razvili su cijeli pogonski sklop (elektromotor / mjenjač / upravljačka jedinica) automobila DSV-01. Osmislili su i svoj rashladni sistem, stražnji ovjes i prijenos. Sustav upravljanja motorom usavršen je pak u saradnji s firmom Magnetti Marelli.

DS Perfomance pratit će DS Virgin Racing tijekom cijele sezone kako bi Sam Bird i Jean-Eric Vergne mogli izvući ono najbolje iz svojih trkaćih automobila.

DS Performance neće biti samo obični laboratorij za razvoj i istraživanje, nego pravi izlog tehnološkog znanja i umijeća te avangardnog duha marke DS. Sasvim je prirodno što smo pozvali Yvesa Mattona i njegove ekipe, koje su nekoliko puta bile svjetski prvaci u WRC-u i WTCC-u, kako bismo usavršili posve električni trkaći automobil DSV-01.“, izjavio je Yves Bonnefont direktor DS marke.

Vrlo sam ponosan što DS ima povjerenja u nas da savladamo novi izazov koji postavlja razvoj automobila DSV-01. Nakon rada koji smo obavili posljednjih mjeseci, mojim ekipama i meni veliko je zadovoljstvo što su dobro prošle prve službene testne vožnje modela DSV-01 sa Samom Birdom i Jean-Ericom Vergneom. Pratit ćemo DS Virgin Racing i zajedničkim snagama raditi na relaciji Peking – London kako bi marka DS odnijela pobjede i u automobilizmu!“ , izjavio je Yves Matton direktor odjela DS Performance.

DS Performance

DS Performance automobilistički je odjel Marke DS. Iskustva koja DS Performance stječe na FIA-inu prvenstvu Formule E pridonose razvoju električne tehnologije. Taj će odjel ubrzati razvoj i istraživanje novih tehnologija kao što su plug-in hibrid i posve električni automobil. To su tehnologije na kojima radi grupa PSA, a njima će se naposljetku služiti marka DS.

Marka DS

Francuska marka DS rođena u Parizu službeno je stvorena 1. juna 2014. i potvrđuje svoj cilj − podizanje francuske automobilske industrije na nivo visoke klase. Nadahnuta najboljim francuskim znanjem i umijećem, DS nastavlja vrijednosti inovacije i otmjenosti naslijeđene od modela DS iz 1955. Osmišljena za klijentelu koja traži lični izražaj, paleta DS danas uključuje DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4, DS 5 i DS 5LS i DS 6*.

Marka nudi automobile koji se ističu prepoznatljivim stilom, profinjenošću do najsitnijih detalja, plemenitim materijalima i tehnologijom, primjerice dizelskim hibridnim pogonskim sklopom Hybrid4, koji se nudi na modelu DS 5. U Europi se Marka distribuira na prodajnim mjestima DS Store ili u posebnim izložbenim zonama unutar mreže CITROËN, a u Kini ima vlastitu mrežu prodajnih mjesta. Tako DS klijentima pruža iskustvo Marke koja nadilazi proizvode te obuhvaća i vrhunsku ekskluzivnu ponudu, posebno klubom DS PRIVILÈGE. Od svojeg lansiranja do danas Marka je prodala 550.000 automobila. www.driveDS.com

Sve novosti marke DS pratite na @DS_Official

Kategorije: Sportisti, Vijesti