Zlatni ispušni sistem

koenigsegg agera s hundra

Koenigsegg Agera S Hundra sa ispšnim sistemom od zlata

Kompanija Koenigsegg predstavila je promotivni video film za nedavno predstavljeni Agera S Hunda model koji je prvobitno predstavljen na ženevskom sajmu automobila ove godine. Agera S Hundra model dizajniran je u cilju proslave stotog automobila, što se poklapa sa desetom godišnjicom ovog brenda.

U okviru video priloga može se vidjeti izvršni direktor kompanije Christian von Koenigsegg koji govori o ovom jedinstvenom modelu. Koenigsegg Agera S Hundra model je u vlasništvu jednog kolekcionara iz Malezije, a odlikuje ga upotreba 24-karatnog zlata koje je upotrebljeno za izradu ispušnog sistema i opružnog ovjesa. Dizajn karoserije napravio je italijanski umjetnik.

Unutrašnjost vozila izrađena je ugljeničnih vlakana i kože, kao i od komponent koje su izrađene od zlata. Ovaj automobil pokreće 5.0-litreni V8 twin-turbo motor koji razvija snagu od 1030 KS i 1100 Nm okretnog momenta. Automobilu je potrebno da ubrza od 0 do 100 km/h 2,8 sekundi, a najveća brzina koju može da razvije iznosi 418 km/h.

Kategorije: Sportisti