Volvo V40 Cross Country od sada i sa pogonom na sve točkove

???????????????????????

Volvo V40 Cross Country od sada i sa pogonom na sve točkove

Uspješni Drive-E pogonski sistem sa 245 KS jakim T5 turbobenzincem, koji je već dostupan u modelu V40, sada je dostupan i u modelu V40 Cross Country, ali uz dodatak sposobnog pogona na sva četiri točka.

„Volvo nastavlja širiti modelsku ponudu modela V40 Cross Country sa novom pogonskom opcijom. Kombinacija Drive-E T5 benzinca sa pogonom na sve točkove će avanturistički nastrojenim kupcima ponuditi snagu za istraživanja i svu kontrolu koja im je potrebna za samouvjerenost u svim uslovima vožnje.“ – kaže Peter Mertens, stariji dopredsjednik odjela za razvoj i istraživanje pri Volvo Cars.

Sa 245 KS i 350 Nm obrtnog momenta, V40 Cross Country nudi svu snagu koju vozači očekuju od jednog Volva. Dodatak uglađenoj i ekološki nastrojenoj vožnji jeste 8-stepeni automatski mjenjač sa klackalicama na kolu upravljača za manuelno mijenjanje brzina. Nova pogonska opcija bit će dostupna sredinom jeseni u Evropi, a širom svijeta u sljedećih nekoliko mjeseci.

???????????????????????

Impresivna redukcija CO2

Otkako su predstavljeni, inovativni Drive-E četverocilindarski Volvo motori, širom svijeta su odlično prihvaćeni zbog unikatne kombinacije snage i efikasnosti sa malim štetnim uticajem na životnu okolinu. U poređenju sa prethodnim T5 motorom u Volvu V40 Cross Country, novi motor smanjuje emisiju štetnih gasova na impresivnih 149 g/km, što je nivo koji konkurencija tipa Audi Q3 TFSI Quattro (179 g/km), BMW X1 xDrive20i (170 g/km) i Mercedez-Benz B220 Sport 4MATIC DCT (156 g/km) ne može dostići.

Uglađenost

Novost u motornoj ponudi nastavlja tekuću seriju unaprijeđenja za V40 Cross Country. Od ostalih dodataka, vrijedi izdvojiti 19-inčne Damara aluminijske felge, koje donose ne samo dodatnu udobnost i off-road mogućnost, ali i manje buke, a tu je i nova karoserijska boja, Power plava, kao i unaprijeđeni infotainment i navigacijski sistem, Sensus Connect, koji kupcima nudi potpuno povezan automobil.

Kategorije: Automobili