Citroën C5 Aircross – Nova francuska SUV perjanica stigla na BH. tržište

Citroën C5 Aircross

Citroën C5 Aircross – Nova francuska SUV perjanica stigla na BH. tržište

Citroën je predstavio BH. tržištu novi veliki SUV pod oznakom C5 Aircross.

previous arrow
next arrow
previous arrow
next arrow

Novi C5 Aircross nova je perjanica francuske marke koji je usklađen s posljednjim modelima Citroëna. Ima jedinstven i prepoznatljiv dizajn te nudi jedinstvenu ponudu personalizacije sa čak 30 vanjskih kombinacija boja i dizajna.

Citroën nastavlja svoju međunarodnu SUV ofanzivu otkrivajući novi C5 Aircross i na našem tržištu. Iako je nedavno predstavljen, ovaj veliki SUV bilježi odlične uspjehe na međunarodnom tržištu pa je tako u Kini već prodat u 35.000 primjeraka.

Novi C5 Aircross dug je 4,50 m i ističe se svojim robusnim i mišićavim izgledom s naglaskom na detalje kao što Airbump zaštite na bokovima, točkovi velikog prečnika i udaljenost od tla od 230 mm.

Poput ostalih aktuelnih modela Citroëna, C5 Aircross raspolaže širokom ponudom personalizacija, s 30 kombinacija vanjske personalizacije uz 7 boja karoserije, ponudom dvobojnog krova i 3 paketa Color koji obuhvaćaju obojene elemente na prednjem braniku, na Airbump odbojnicima, na donjem dijelu prednjih vrata i na krovnim nosačima. Također dolazi s 5 ambijenata unutrašnjeg uređenja, čije komplementarne boje i materijali igraju na kartu jasnoće i topline u trendovskom okruženju.

Citroën C5 Aircross nudi visok stepen udobnosti, u tome mu najviše pomaže jedinstveni program Citroën Advanced Comfort koji donosi dvije glavne inovacije. Citroën s progresivnim hidrauličnim graničnicima kojeg upotpunjavaju sjedišta Advanced Comfort, osiguravaju udobnost vožnje bez premca.

Kao i ostali novi Citroën modeli tako i novi C5 Aircross opremljen je TFT digitalnom instrument pločom dijagonale 12,3’’ i dodirnim ekranom od 8’. C5 Aircross raspolaže sa čak 20 sistema za pomoć u vožnji posljednje generacije kao što je Highway Driver Assist, 2. nivo sistema autonomne vožnje koji je dostupan već od paketa opreme, kao i sa 6 tehnologija za povezivost. Izuzetno poveziv, C5 Aircross nudi bežični punjač ili ConnectedCAM Citroën.

Ovaj veliki SUV nudi i veliku praktičnost posebno kada je riječ o 3 individualna zadnja sjedišta. Uz to sva sjedišta nazad u C5 Aircross su klizna, preklopiva i podesiva po nagibu te zapreminom prtljažnika spada u vrh klase sa rasponom od 580 l do 720 l.

C5 Aircross je opremljen efikasnim benzinskim i dizelskim motorima od 130 KS do 180 KS i novim automatskim mjenjačem EAT8. Osnovni model pokreće 1,2-litarski turbobenzinski motor od 131 KS i 230 Nm. Snažniju benzinsku opciju čini poznati 1,6-litarski turbobenzinac od 181 KS i 250 Nm okretnog momenta.

Ponudu dizelskih motora čini novi 1,5 HDi od 131 KS i 300 Nm, te snažni 2,0 HSi od 178 KS i 400 Nm okretnog momenta. C5 Aircross će biti prvi model Citroën opremljen tehnologijom Plug-in Hibrida (PHEV) krajem 2019. godine, a koji će u kombinovanom načinu rada raspolagati sa do 225 KS.

Novi C5 Aircross na BiH tržištu moguće je kupiti već od 44.078 KM koliko košta model sa LIVE paketom opreme i turbobenzinskim motorm PureTech 130 S&S uz BVM6 ručni mjenjač. Osnovni dizelski model košta 46.892 KM koji dolazi sa LIVE paketom opreme i 1,5-litarskim HDi motorom sa 131 KS. Motor je uparen sa 6 stepenim ručnim mjenjačem.

Kategorije: Automobili, Vijesti