Novi Citroeni C4 X i eC4 predstavljeni bh. javnosti

Citroen C4 X

Novi Citroeni C4 X i eC4 predstavljeni bh. javnosti

Članica grupacije Stellantis, Citroen, u Sarajevu je organizirala predstavljanje novih modela C4 X i eC4 X. Ispod atraktivnog dizajna krije se savremena tehnologija usklađena sa najnovijim ekološkim standardima. Novi C4 X dolazi sa klasičnim SUS motorima i potpuno električnim pogonom. Za pohvalu je zadržavanje dizelskih motora ali pomalo čudi što nema nikakve hibridne verzije….Tokom kraćih testnih vožnji uvjerili smo se u efikasnost pogonskih sklopova i odličan rad opjevanog Citroenovog ogibljenja.

U Sarajevu su premijerno predstavljena dva nova modela vozila Citroën, C4 X i električna izvedba ë-C4, X koji spajaju eleganciju siluete fastback, moderan stav SUV-a i bezvremenost prostranog vozila dužine 4,6 metara sa četvero vrata.

Filip Koren, direktor poduzeća C Automobil Import d.o.o. tokom press konferencije je naglasio: »C4 X i ë-C4 X predstavljaju novu ponudu u izboru marke Citroën koja je cjenovno pristupačna i atraktivna, a pri tom udružuje stil, udobnost i izdržljivost. Svojim inovativnim dizajnom izdvajaju se od ostalih u segmentu i nude sigurnost i tehnologiju koje kupci očekuju od Citroëna. Također pružaju prostranost i svestranost limuzine, a istovremeno imaju sve prednosti potpuno električnog pogona.«

Citroen C4 X

Novi C4 X i ë-C4 X nude alternativu klasičnim limuzinama sa petoro vrata i srednje velikim modelima SUV, budući da udružuju eleganciju karoserijske izvedbe fastback, moderan stav SUV-a i bezvremenski karakter prostranog vozila sa 4 vrata. Svojim inovativnim dizajnom i vrhunskom tehnologijom, C4 X i ë-C4 X redefiniraju iskustvo vožnje. Dok ë-C4 X sa svojim snažnim električnim motorom omogućuje nečujnu i udobnu vožnju, idealnu za gradsko okruženje i duža putovanja. Kako je istaknuo Leon Malovrh, voditelj prodaje vozila: »Električna izvedba predstavlja veliki korak naprijed u nastojanjima marke Citroën prema održivijoj mobilnosti budućnosti. Električni pogon marke Citroën temelji se na pet nula koje su nula buke što predstavlja tišinu zahvaljujući električnom pogonu, nula emisija CO2 budući da električni pogon ne stvara CO2, nula vibracija što omogućava glatka vožnja sa trenutno raspoloživim okretnim momentom od 250 Nm, nula stresa što osigurava jednostavno punjenje i manje održavanja i na kraju još nula kompromisa što pruža prostranu unutrašnjost.«

Vozila pružaju niz najnovijih tehnologija za pomoć vozaču i do 20 naprednih sistema koji poboljšavaju sigurnost vozača i putnika. Također nude najnoviju generaciju povezivih funkcija zahvaljujući intuitivnom sučelju za informacije i zabavu My Citroën Drive Plus, kompletnoj kolekciji za usluge povezivanja. Rok Marolt, voditelj produkta i obrazovanja ujedno je objasnio: »Unutrašnjost pruža prostranu kabinu koja je opremljena naprednom tehnologijom, uključujući ekran na dodir, integraciju pametnog telefona i niz sigurnosnih funkcija. Klijenti mogu birati između šest boja karoserije, unutrašnjost mogu prilagoditi prema svojim željama i birati između pet različitih kombinacija unutrašnjih ambijenta. Vozila su dostupna u tri izvedbe.«

Citroen C4 X

Vozila se izdvajaju od ostalih svojom nevjerojatnom udobnošću zahvaljujući ekskluzivnom programu Citroën Advanced Comfort, posebno s Advanced Comfort sjedalima i Citroën Advanced Comfort® ovjesom. Dobili su i najnoviji sistem za informacije i zabavu My Citroën Drive Plus koji je premijerno predstavljen sa modelom C5 X.

Prepoznatljiv i elegantan dizajn dostupan je u šest boja karoserije koje ističu dinamičnu i elegantnu siluetu vozila: bijela Banquise (nemetalik boja), siva Acier i siva Platinium (metalik boje), perla bijela, crna Perla Nera i crvena Elixir (perla boje). Stil spoljašnjosti može se prilagoditi po mjeri sa četiri paketa boja: Glossy Black, Glossy Silver, Anodised Deep Red i Anodised Blue. Zahvaljujući ponudi koja obuhvaća četiri ukrasne poklopce ili felge, klijent može birati između 18-inčnih ukrasnih poklopca AEROTECH, 18-inčnih alu felga AEROBLADE u sivoj boji Anthra, 18-inčnih alu felga AEROBLADE sa dijamantnom obradom i 18-inčnih alu felga CROSSLIGHT sa dijamantnim efektom.

Citroen C4 X

Za unutrašnjost vozila C4 X i ë-C4 X možete birati između pet različitih kombinacija za personalizirani ambijent na putu:

 • U serijskoj kombinaciji unutrašnjosti prepliću se tkanina Meanwhile i tkanina u crnoj boji.
 • Umirena i elegantna kombinacija unutrašnjosti Urban Grey je kombinacija tkanine Chevrons u sivoj boji i tekstilnog materijala s učinkom kože crne boje, a pored toga su dostupna i sjedala Advanced Comfort.
 • Kombinacija unutrašnjosti Metropolitan Grey sadrži tekstilni materijal s učinkom crne kože i tkanine u sivoj boji.
 • Kombinacija unutrašnjosti Hype Black omogućuje sofisticiranu i dinamičnu personalizaciju izgleda, budući da udružuje zrnatu kožu Siena u crnoj boji i tekstilni materijal s efektom crne kože u kombinaciji sa grijanim prednjim sjedalima i tepisima za prednji i zadnji dio vozila.
 • Kombinacija unutrašnjosti Hype Red razlikuje se od ostalih po svojoj sportskoj dinamičnosti sa zrnastom kožom Siena u crvenoj boji u kombinaciji sa tekstilnim materijalom s učinkom crne kože na sjedalima i pločama vrata. Inovativno izvezeni motiv dvostruke strelice naglašava ukrasna traka u materijalu Alcantara® sive boje na naslonima sjedala i dekoracije vrata.
 • ë-C4 ima na vratima ukrasne dodatke u plavoj boji koji naglašavaju električnu udobnost u putničkom prostoru.

Citroen C4 X
Udobnost i bezbrižnost svakako su ključne riječi novih C4 X i ë-C4 X, koji su dobili atribute programa Citroën Advanced Comfort® kao i tehnologije i sisteme za pomoć u vožnji najnovije generacije kako bi svojim putnicima nudili udobnost i duševni mir:

 • prednja i zadnja sjedala Advanced Comfort sa pjenastom oblogom od mekanog i izdržljivog materijala za dugotrajno udobno sjedenje od izvedbe Feel Pack nadalje,
 • ovjes Citroën Advanced Comfort u serijskoj opremi,
 • udobnost boravka s prostranim prtljažnikom koji nudi rekordnih 510 litara zapremine,
  korisničko sučelje sistema za informacije i zabavu My Citroën Drive Plus koje omogućuje intuitivan i jednostavan pristup uslugama navigacije, muzici, telefonu itd.,
 • 20 sistema za pomoć u vožnji i sigurnost za volanom za bezbrižnu upotrebu,
  električna udobnost za ugodnu, nečujnu i dinamičnu vožnju bez emisija CO2.

Novi C4 X i ë-C4 X predstavljaju jednostavnu ponudu od tri izvedbe:

 • Feel: izvedba s osnovnim nivoom opreme pruža sve sisteme udobnosti i sigurnosti koji se očekuju u ovom segmentu, posebno automatski dvozonski klima uređaj, ovjes Citroën Advanced Comfort, paket Sigurnost, automatska električna parking kočnica, LED farovi sa svjetlosnim potpisom u obliku slova V i LED maglenke sa statičnim osvjetljenjem krivina. Među stilskim dodacima izvedbe Feel u ponudi su kućišta vanjskih retrovizora u mat crnoj boji i 18” ukrasni poklopci AEROTECH (osim za električnu izvedbu koja ima alu felge CROSSLIGHT sa dijamantnim tretmanom na svim nivoima opreme).
 • Feel Pack: izvedba srednje klase nudi još više udobnosti i sigurnosti, posebno sa sjedalima Advanced Comfort, instrument tablom u boji s osvijetljenom pozadinom, elektro preklopivim vanjskim retrovizorima i kamerom za vožnju unazad. Među stilskim dodacima za spoljašnjost izvedbe Feel Pack valja spomenuti vanjske ručice vrata u boji karoserije i 18-inčne alu felge AEROBLADE u sivoj boji Anthra (osim za električne izvedbe).
 • Shine: izvedba visoke klase dodatno poboljšava udobnost vozača i njegovih saputnika s prozirnim ekranom u boji i u visini očiju, fotosenzibilnim unutrašnjim retrovizorom, nosačem Smart Pad Support Citroën® ili držačem za tablet, naslonom za ruke između zadnjih sjedala s otvorom za skije, volanom od pune zrnaste kože (i s funkcijom grijanja kod električne izvedbe). Izvedba Shine opremljena je najnovijom generacijom navigacije i povezivih usluga s intuitivnim i po mjeri podesivim korisničkim sučeljem My Citroën Drive Plus do kojeg se može pristupiti putem 10-inčnog ekrana na dodir visoke rezolucije. Za veću sigurnost model Shine opremljen je paketima Sigurnost 2 i Drive Assist.

Novi C4 X i ë-C4 X nude mogućnost odabira motora koji najbolje odgovara individualnim potrebama svakog pojedinca: 100% električni, benzinski ili dizelski.

Među benzinskim motorima za novi C4 X dostupna su dva efikasna i snažna motora:
PureTech 100 S&S BVM6 Euro 6.4
PureTech 130 S&S EAT8 Euro 6.4

U ponudi je jedan dizel motor:
BlueHDi 130 S&S EAT8 Euro 6.4

Dostupan je i jedan 100% električni motor:
100 kW (136 KM) Automatic
260 Nm trenutno raspoloživog okretnog momenta
Do 360 km dometa prema ciklusu WLTP.

Na sve navedene modele rok isporuke je od 3 do 4 mjeseca.

Kategorije: Vijesti