Peugeot Traveller – Poziv na prvoklasno putovanje i udobnost

Peugeot Traveller 2016 - 01

Peugeot Traveller – Poziv na prvoklasno putovanje i udobnost

Nakon svjetske premijere na Salonu automobila u Ženevi 2016., Peugeot Traveller na velika vrata ulazi u svijet kombija i minibusa visoke klase.

Odjel za dizajn marke Peugeot u ovaj segment uvodi nove prepoznatljive elemente tipične za limuzine i SUV-ove Marke. Upečatljiv dizajn modela Peugeot Traveller ostavlja dojam snage i elegancije.

Peugeot Traveller 2016 - 02

Peugeot je obogatio Traveller i mnogim drugim adutima kako bi to vozilo postalo uzor u segmentu. Njegova nova osnova, izrađena na temelju modularne platforme EMP2, garantuje visok stepen kvalitete, efikasnosti i rekordnu potrošnju u segmentu.

Peugeot Traveller 2016 - 03

Njegovi motori BlueHDi Euro6 opremljeni su najefikasnijom tehnologijom zaštite okoline na tržištu zahvaljujući SCR sistemu smještenom ispred filtra krutih čestica (FAP). U upotrebi od kraja 2013., sjedinjuju užitak u vožnji i performanse predlažući do 180 KS i 400 Nm. Oni omogućavaju gami modela Peugeot Traveller postizanje nivoa CO2 od prosječnih 140 g/km (5,4 l/100 km) što je „Best in Class“ u segmentu.

Peugeot Traveller 2016 - 04

Peugeot Traveller u svojoj unutrašnjosti garantuje bezbrižnu vožnju zahvaljujući voznim svojstvima u skladu sa znanjem i umijećem marke Peugeot, kao i prvoklasni ugođaj i udobnost. Višestruke konfiguracije do devet sjedišta, obilje opreme, koja je ponekad jedinstvena u segmentu, čine Peugeot Traveller jednostavnim za upotrebu i prilagodljivim svakodnevnom životu.

Što se tiče sigurnosti, Peugeot Traveller dobiva 5 zvjezdica na EuroNCAP testu objavljenim u decembru 2015.

Peugeot Traveller 2016 - 05

Kategorije: Komercijalna vozila