Volkswagen Multivan PanAmericana – Od koncepta do proizvodnog modela

Volkswagen Multivan PanAmericana 01

Volkswagen Multivan PanAmericana – Od koncepta do proizvodnog modela

Volkswagen je prošle godine na sajmu automobila u Frankfurtu (IAA 2015.) predstavio Multivan PanAmericana u formi koncepta, a nedavno, na sajmu automobila u Ženevi i njegovu proizvodnu izvedbu, spremnu za tržišni nastup.

To je fleksibilni MPV koji je u kombinaciji sa poboljšanim off-road svojstvima, sličnim SUV-u, namijenjen modernim individualistima. S tehničke strane Panamericana nudi provjereni 4MOTION pogona na sve točkove, rastojanje od tla povećano za 20 mm, nove 17 ili 18 inčne felge, kao i nove branike, bočne pragove, te štitnike podvozja (naprijed i straga). U opciji će biti vozila standardne visine, kao i vozila sa samo prednjim pogonom.

Volkswagen Multivan PanAmericana 02

Unutrašnjost je podređena funkcionalnosti, ali nudi i zavidan nivo luksuza. Korišteni su kvalitetni i trajni materijali, sa naglašenim ekskluzivnim detaljima. Istaknimo pedale od nehrđajućeg čelika i posebne gumene patosnice, koje ostavljaju utisak robusnosti. Uz bogat izbor opcija, posebnu pažnju privlači podnica prtljažnika od rebrastog nehrđajućeg lima.

Volkswagen Multivan PanAmericana 03

Kategorije: Komercijalna vozila