Renault Trucks T je ‘International Truck of the Year 2015’

International Truck of the Year 2015 - 01

Renault Trucks T je ‘International Truck of the Year 2015’

Na 65-om sajmu komercijalnih vozila IAA u Hannover-u , međunarodni žiri sastavljen od 25 novinara, donio je odluku kojom je Renault Truck T osvojio titulu međunarodni kamion godine 2015. Predsjednik žirija Gianenrico Griffini prikazao je rezultate glasanja žirija, te dodijelio prestižni trofej, koji je primio Bruno Blin predsjednik Renault Trucks.

Prema odluci žirija, Renault Trucks T ocijenjen je sa ukupno 129 glasova, što je čak 48 glasova više u odnosu na drugoplasirani DAF-a CF koji je skupio 81 glas, dok je na trećem mjestu Mercedes-Benz Atego, sa 49 glasova.

International Truck of the Year 2015 - 02

Međunarodni žiri donio je odluku na temelju nekoliko kriterija: tehnološke inovacije, udobnost, sigurnost, vozne karakteristike, potrošnja goriva, utjecaj na okoliš i ukupni trošak vlasništva (TCO). Žiri je naglasio njegova ‘state-of-the-art’ aerodinamička rješenja, kao i udobnosti za vozače kako u vožnji, tako i tokom odmora.

Tom prilikom Bruno Blin, predsjednik Renault Trucks je izjavio: ‘Sa oduševljenjem prihvatam ovu nagradu u ime Renault Trucks-a i želim je podijeliti sa svima onima koji rade u našoj firmi i mreži širom svijeta. Ova nagrada. nas čini ponosnim, jer će se njome ponositi i  oni koji kupuju i voze naše kamione.’ I dodaje: ‘Prije godinu dana, Renault Trucks je ušao u cijelu novu eru, lansiranjem potpuno novog asortimana. Ova nagrada je na najbolji mogući način priznavanja novog Renault Trucks identiteta. Siguran sam da je priznanje za Renault Trucks T, prepoznavanje kvalitete od strane specijaliziranih, nezavisnih novinara iz 25 evropskih zemalja, što će biti snažan argument za osvajanje više novih kupaca.’

International Truck of the Year 2015 - 03

Kategorije: Komercijalna vozila